Mon-Sat: 8.00-10.30,Sun: 8.00-4.00
Spațiul interstelar. Ce este?
Home » Uncategorized  »  Spațiul interstelar. Ce este?
Spațiul interstelar. Ce este?

Unde începe spațiul interstelar?

Oamenii de știință definesc începutul spațiului interstelar ca fiind locul în care fluxul constant de material și câmpul magnetic al Soarelui nu mai afectează împrejurimile sale. Acest loc se numește heliopauză.

Ce este spațiul interstelar?

La prima vedere, răspunsul pare simplu. „Inter” înseamnă între. „Stelar” se referă la stele. "Uşor!" crezi că „spațiul interstelar este partea spațiului care există între stele”.

Nu asa de repede! Nu ar însemna destul de mult că tot spațiul este spațiu interstelar?

Pentru ca spațiul interstelar să fie ceva diferit, atunci trebuie să existe o limită definită între spațiul din apropierea unei stele și spațiul dintre stele. Dar care este acel hotar?

Să ne uităm la vântul solar!

Oamenii de știință definesc începutul spațiului interstelar ca fiind locul în care fluxul constant al materialului și câmpul magnetic al soarelui nu mai afectează împrejurimile sale. Acest loc se numește heliopauză. Acesta marchează sfârșitul unei regiuni create de soarele nostru, numită heliosferă.

Soarele creează această heliosferă trimițând în spațiu un flux constant de particule și un câmp magnetic cu peste 670.000 de mile pe oră. Acest flux se numește „vânt solar”.

La fel ca vântul de pe Pământ, acest vânt împinge lucrurile din jurul său. Ceea ce împinge sunt particule de la alte stele. - cam orice nu provine din propriul nostru sistem solar.

Cum am ști când am ajuns în spațiul interstelar

Când vine vorba de soare, este vorba despre detectarea concentrației și temperaturii particulelor din jurul tău.

În interiorul heliosferei, particulele solare sunt fierbinți, dar mai puțin concentrate. În afara bulei, acestea sunt mult mai reci, dar mai concentrate.

Odată ce ajungeți în spațiul interstelar, ar exista o creștere a particulelor „reci” în jurul vostru. Ar exista și un câmp magnetic care nu provine din soarele nostru. Bine ați venit în spațiul interstelar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *