Facebook spune F.T.C. A deschis o anchetă oficială antitrust

Facebook spune F.T.C. A deschis o anchetă oficială antitrust

Mike Isaac și Natasha Singer

Ancheta Facebook Antitrust arată că Big Tech este libera și este de domeniul trecutului.

Facebook a fost supus miercuri asediului pe mai multe fronturi, acceptând noi niveluri de supraveghere și două amenzi pentru a soluționa încălcările vieții private și a dezvăluirii, chiar dacă a recunoscut că a fost cercetat de Comisia Federală pentru Comerț pentru preocupările antitrust.


La începutul zilei, compania a fost penalizată de F.T.C. cu o valoare record de 5 miliarde de dolari pentru amăgirea utilizatorilor cu privire la capacitatea acestora de a controla confidențialitatea datelor lor personale. În cadrul unei soluționări, compania a fost de asemenea obligată să creeze un nou comitet pentru protecția vieții private în cadrul consiliului său și să facă alte modificări structurale pentru a spori transparența și responsabilitatea practicilor sale de deținere a datelor.
În ultimii ani, autoritățile de reglementare americane păreau să rămână în urmă, deoarece autoritățile din întreaga lume și-au intensificat acțiunile pentru a înăbuși puterea Facebook, Google, Amazon și Apple. Contrastul a fost cel mai puternic cu oficialii europeni, care au adoptat legi și au impus o serie de sancțiuni mari împotriva companiilor mari de tehnologie. Dar, în ultimele luni, parlamentarii americani și autoritățile de reglementare și-au intensificat activitatea.
Investigațiile pot dura luni sau chiar ani. Ele au ca rezultat prezentări de personal, de către biroul economic al agenției și de biroul său de concurență, făcute în regim privat celor cinci comisari. Comisarii desemnați politic decid apoi să aducă un caz sau nu sau să încerce să ajungă la o înțelegere.
Spre deosebire de cazurile de confidențialitate, nu există nicio prevedere privind amenzi într-un caz antitrust civil. Dar ceea ce se poate întâmpla, în cazul în care se constată că un inculpat al corporației a încălcat legea antitrust a națiunii, este urmărirea de către reclamanți privați, cum ar fi alte companii.

Sursa: NYTimes

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}