Muzica la urechile lor. Liderii europeni se bucură de bun venit în Sibiu

Muzica la urechile lor. Liderii europeni se bucură de bun venit în Sibiu

Liderii europeni Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk și Jean-Claude Junker au avut parte de o primire rock star în România.

Ei au primit o primire caldă la Sibiu, în momentul în care au sosit în oraș pentru un summit destinat să determine viitorul Europei.

PM Xavier Bettel a fost dus de mulțimile de aplauze, într-un moment încercând să-i facă să cânte numele lui Macron.

„Am fost pur și simplu îndrăgostit de Sibiu”, a declarat președintele Consiliului Europei, Tusk, care a vorbit în limba română la o conferință de presă comună „Toată Europa sa îndrăgostit de Sibiu”

Tusk purta o pereche de mănuși galbene la conferința de presă pe care le primise de la Helmuth Duckadam. El este faimos pentru salvarea a patru sancțiuni, în timp ce Steaua București a câștigat Cupa europeană în 1986. Tusk a spus că nu a fost doar mănuși pe care le-a obținut de la Duckadam – el a primit și sfaturi despre cum să apere mai bine interesele UE.

Nu a fost prima dată când Tusk a făcut un discurs în limba română. El și-a prezentat abilitățile lingvistice și referințele culturale la ceremonia de deschidere a președintelui României în ianuarie.

Alți lideri ai UE au primit, de asemenea, o mulțime de atenție, mulțimile așteptându-le în afara sediului principal al summitului.

Oamenii au scandat „Frau Merkel”, după ce cancelarul german a mers să-i întâmpine pe bineveniți, în timp ce Macron a fost salutat cu entuziasm.

Summitul sa încheiat cu liderii UE care au convenit asupra a 10 angajamente legate de unitate, apărare comună, protejarea modului european de viață, a democrației și a statului de drept.

Sursa: Euronews

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}