Muzica la urechile lor. Liderii europeni se bucură de bun venit în Sibiu

Liderii europeni Angela Merkel, Emmanuel Macron, Donald Tusk și Jean-Claude Junker au avut parte de o primire rock star în România.

Ei au primit o primire caldă la Sibiu, în momentul în care au sosit în oraș pentru un summit destinat să determine viitorul Europei.

PM Xavier Bettel a fost dus de mulțimile de aplauze, într-un moment încercând să-i facă să cânte numele lui Macron.

„Am fost pur și simplu îndrăgostit de Sibiu”, a declarat președintele Consiliului Europei, Tusk, care a vorbit în limba română la o conferință de presă comună „Toată Europa sa îndrăgostit de Sibiu”

Tusk purta o pereche de mănuși galbene la conferința de presă pe care le primise de la Helmuth Duckadam. El este faimos pentru salvarea a patru sancțiuni, în timp ce Steaua București a câștigat Cupa europeană în 1986. Tusk a spus că nu a fost doar mănuși pe care le-a obținut de la Duckadam – el a primit și sfaturi despre cum să apere mai bine interesele UE.

Nu a fost prima dată când Tusk a făcut un discurs în limba română. El și-a prezentat abilitățile lingvistice și referințele culturale la ceremonia de deschidere a președintelui României în ianuarie.

Alți lideri ai UE au primit, de asemenea, o mulțime de atenție, mulțimile așteptându-le în afara sediului principal al summitului.

Oamenii au scandat „Frau Merkel”, după ce cancelarul german a mers să-i întâmpine pe bineveniți, în timp ce Macron a fost salutat cu entuziasm.

Summitul sa încheiat cu liderii UE care au convenit asupra a 10 angajamente legate de unitate, apărare comună, protejarea modului european de viață, a democrației și a statului de drept.

Sursa: Euronews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*