Agenții de publicitate boicoteaza YouTube după ce pedofilii roiesc in jurul clipurilor cu copii si adauga si comentarii.

SAN FRANCISCO – Nestlé, Epic Games și alte mărci importante au declarat miercuri că au încetat să mai cumpere reclame pe YouTube după ce anunțurile lor au apărut pe videoclipurile copiilor, unde pedofilii s-au infiltrat în secțiunile de comentarii.

Matt Watson a afirmat că sistemul de recomandări YouTube îi ghidează pe prădători și pe alte videoclipuri similare cu minorii – dintre care mulți poartă anunțuri pentru branduri importante.

Companiile au acționat după ce un utilizator YouTube a postat un videoclip săptămâna aceasta pentru a evidenția acest comportament. În cea mai mare parte, videoclipurile vizate de pedofili nu au încălcat regulile YouTube și au fost destul de inocente – fetele tinere care fac gimnastică, joacă Twister sau se întind – dar videoclipurile au fost depășite cu remarci sugestive adresate copiilor.

Comentatorii au lăsat semne pentru părți ale videoclipului care pot apărea compromise atunci când au fost întrerupte – cum ar fi spatele unei fete sau picioarele goale. De asemenea, au postat remarci care au lăudat fetele, au întrebat dacă purtau lenjerie de corp sau purtau pur și simplu o serie de emoji sugestive sexual.

Acum doi ani, sute de companii au scos bani de pe YouTube din cauza preocupărilor legate de anunțurile apărute lângă conținutul problematic din grupurile teroriste sau de ură și din videoclipurile care păreau să pună în pericol sau să exploateze copii.

Chi Hea Cho, purtătoarea de cuvânt a companiei mamă Google, Google, a declarat că a șters conturile și canalele persoanelor care au lasat comentariile tulburătoare, au șters comentariile care încalcă politicile sale și au raportat activități ilegale autorităților.

„Orice conținut – inclusiv comentariile – care pune în pericol minorii este dezgustător și avem politici clare care interzic acest lucru pe YouTube”, a spus doamna Cho. „Mai sunt multe de făcut și vom continua să lucrăm pentru îmbunătățirea și capturarea abuzurilor mai repede”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*