Facebook a fost atacat de hackeri. Iată ce știm:

Facebook a fost atacat de hackeri. Iată ce știm:

CE S-A ÎNTÂMPLAT?
Facebook a dezvăluit vineri, 28 septembrie, că o vulnerabilitate a securității a condus la un atac prin care se expuneau informațiile personale de cel puțin 50 de milioane de conturi.

Facebook, gigantul social media cu peste două miliarde de utilizatori activi lunar, a raportat astăzi că echipa de ingineri a descoperit un atac asupra sistemelor lor, care a compromis informațiile celor 50 de milioane de utilizatori Facebook.

Fiind una dintre cele mai importante agenții de colectare a datelor din lume, Facebook este aproape neegalat în profunzimea și gama de date despre utilizatori și utilizează aceste date pentru a vinde un spațiu publicitar premium pentru agenții de publicitate. În 2017, Facebook a generat 98% din veniturile sale globale prin intermediul activității sale de publicitate.

Datele personale extrem de sensibile ale celor 50 de milioane de utilizatori sunt expuse riscului, iar alte 40 de milioane de persoane ar putea fi afectate de hack, potrivit Facebook.

Vulnerabilitatea, care a exploatat o defecțiune în caracteristica „vizualizați ca” Facebook, a permis hackerilor să obțină controlul a aproximativ 50 de milioane de conturi de utilizatori.

Facebook, în numele lor, a raportat repede atacul – care a avut loc marți, 25 septembrie – și a replicat vulnerabilitatea. În prezent, investighează natura atacului, pentru a oferi mai multă informație celor afectați și pentru a preveni alte hackeri.

Înainte de a intra în ceea ce sa întâmplat în încălcare, este important să urmați pașii următori pentru a vă asigura contul Facebook.

Cum vă asigurați contul Facebook?

Dacă aveți un cont Facebook, vă recomandăm să vă actualizați imediat parola.
„Deoarece mărimea hack-ului este necunoscută, vă recomandăm ca toată lumea cu un cont Facebook să își actualizeze parola de pe Facebook, precum și orice parole similare pe care le utilizează pentru alte conturi online”, spune Dashlane CEO-ul Emmanuel Schalit. „Fiecare dintre conturile dvs. online ar trebui să aibă o parolă unică și complexă – acest lucru este valabil mai ales pentru conturile care conțin informații personale sensibile, cum ar fi conturile media sociale, conturile bancare și conturile de e-mail”.

Cum îmi pot aminti parole unice, puternice pentru toate sutele de conturi ale mele?
Un administrator de parole, cum ar fi Dashlane, vă permite să stocați, să gestionați și să umpleți cu ușurință și în mod sigur parolele și informațiile personale online în mod automat. Prin urmare, puteți crea parole complexe, complexe pentru fiecare cont, deoarece administratorul de parole le memorează și le tipărește pentru dvs.

Este simplu să creați parole cu un generator de parole, localizat în toate aplicațiile Dashlane și disponibil prin extensia web, ori de câte ori vă înscrieți pentru un nou cont online în browserul dvs.

Nu uitați să adăugați autentificarea cu două factori la conturile sensibile.
Ca o reamintire, întotdeauna recomandăm activarea autentificării cu două factori pe conturile sensibile pentru a crea un nivel suplimentar de securitate. Autentificarea cu două factori reprezintă oa doua metodă de autentificare dincolo de o parolă – de exemplu, o verificare prin e-mail – ceea ce îngreunează accesul hackerilor la conturile dvs.

Cum a fost atacat Facebook?
Facebook nu are o cantitate de informații despre atac, dar până acum știm că atacul provine dintr-o vulnerabilitate a codului Facebook în jurul funcției „vizualizare ca”, o funcție care permite utilizatorilor să vadă cum arată profilul lor la altcineva.

Potrivit Facebook, acest lucru a permis hackerilor să „fure jetoanele de acces Facebook pe care apoi le-ar putea folosi pentru a prelua conturile oamenilor. Token-urile de acces sunt echivalente cu cheile digitale care mențin persoanele conectate la Facebook, astfel încât să nu aibă nevoie să-și reintroducă parola de fiecare dată când utilizează aplicația. ”

De acum, Facebook nu este sigur dacă s-au folosit abuzuri de conturi compromise sau dacă s-au accesat informații personale sensibile. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de hacks, este întotdeauna mai bine să eroare pe de o parte de prudență și să fie proactiv cu privire la actualizarea parolele compromise.

Facebook nu este sigură cine este în spatele acestor atacuri sau care este motivul lor.

 

Sursa: DashLane

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}