Primiți un potop de actualizări ale politicii de confidențialitate înrudite cu aplicația G.D.P.R.? Citiți-le.

Primiți un potop de actualizări ale politicii de confidențialitate înrudite cu aplicația G.D.P.R.? Citiți-le.

Probabil că ați observat o serie de e-mailuri și alerte de la companii din ultimele săptămâni, informându-vă despre modificările politicilor lor de confidențialitate.

Nu le ignorați.

Da, există o mulțime de căi legale prin care să treacă. Dar rezistați tentatiei de a sterge imediat acele emailuri sau de a inchide alertele imediat. Acestea pot conține informații importante despre gestionarea confidențialității digitale într-un moment în care devine clar că datele noastre online sunt departe de a fi în siguranță.

Toate aceste mesaje de confidențialitate apar acum deoarece o lege numită Regulamentul general privind protecția datelor va intra în vigoare în Uniunea Europeană vineri. Legea a fost anunțată ca cel mai puternic protector al drepturilor digitale de confidențialitate din lume. În timp ce a fost conceput pentru europeni, natura fără frontiere a lumii online are practic orice entitate comercială care atinge web-ul făcând modificări site-urilor și aplicațiilor sale pentru a se conforma.

Legea privind reglementarea datelor se bazează pe două principii principale. Primul este că firmele au nevoie de acordul dvs. pentru a vă culege datele. Al doilea este că trebuie să aveți obligația de a împărtăși numai datele necesare pentru ca serviciile să funcționeze.Danny O’Brien, director al Fundației Electronic Frontier, a oferit această analogie: „O companie de tort de ziua ta are nevoie de numele tău pentru a pune pe tortul de ziua de naștere. Dacă nu există informații esențiale, le puteți nega consimțământul de a utiliza aceste date și tot trebuie să obțineți acest serviciu. ”

În cazul în care companiile nu respectă noile reguli, li se poate aplica o amendă de până la 4% din veniturile lor globale. Dar trebuie să vă așteptați ca întreprinderile care se bazează pe veniturile din publicitate să depună eforturi pentru a convinge cât mai mulți dintre noi să ne dăm consimțământul pentru a colecta cât mai multe date posibil. Companiile pot face acest lucru, făcându-le ușor pentru oameni să dea permisiunea, și foarte complicat să renunțe.

Deci, pentru a vă asigura că beneficiați de noua lege, vă ajută să examinați politicile de confidențialitate revizuite pe care le obținem cu toții. Iată ce să căutați.

Companiile doresc „consimțământul dvs.”

Să începem cu e-mailurile și notificările. Atenție – unele site-uri utilizează e-mailurile nu numai pentru a vă informa despre politicile lor de confidențialitate actualizate, ci și pentru a „cere” acordul dvs.

De exemplu, Quora, site-ul cu întrebări și răspunsuri, a trimis un e-mail în această săptămână spunând că politica de confidențialitate a fost actualizată. Spre sfîrșitul notei, a subliniat într-o notă că „utilizarea în continuare a serviciului va fi considerată acceptarea termenilor noștri actualizați”.

Purtătorul de cuvânt al Quora a declarat că, în conformitate cu noua lege privind datele, compania a solicitat consimțământul afirmativ din partea utilizatorilor. Compania a spus că e-mailul care explică modificările particulare ale politicii sale de confidențialitate nu a necesitat consimțământul, dar a menționat că va actualiza limba în e-mailul său pentru a fi mai puțin ambiguă.

Alte site-uri utilizează notificări pop-up pentru a căuta consimțământul. Retailerul de îmbrăcăminte Taylor Stitch, de exemplu, a început de curând să afișeze un anunț banner care explică modul în care modulele cookie sunt utilizate pentru urmărirea pe web. Nota a adăugat că prin închiderea anunțului banner sau prin interacțiunea cu site-ul său, ați fost de acord cu termenii de colectare a datelor de pe site. Compania nu a răspuns la cererile de comentarii.

Iată problema: companiile știu clar că rareori (dacă vreodată) citim politicile de confidențialitate. Ei știu, de asemenea, că găsim notificări ca fiind deranjante, deoarece ele apar așa cum suntem în mijlocul unei alte sarcini.

Dar dacă le ignorăm, este posibil să ne acordăm neintenționat consimțământul pentru ca mai multe dintre datele noastre să fie împărtășite decât dorim să le dăm.

„Această oboseală de tip pop-up este cu siguranță ceva de care mă îngrijorez, acum că aceste ferestre pop-up sunt într-adevăr mai importante decât oricând”, a declarat Gennie Gebhart, cercetător care urmărește problemele de confidențialitate pentru Fundația Electronic Frontier.

Puteți renunța oricând.

O mare parte a noii legi privind datele este aceea că cere companiilor să ofere modalități prin care să vă trageți datele și să le duceți la un nou serviciu. Google, Facebook și Twitter oferă fiecăruia posibilitatea de a descărca propriile date, iar unele dintre aceste capacități au fost extinse înainte de intrarea în vigoare a noii legi a datelor.

Rețineți că alte produse de pe internet pe care le utilizați ar trebui în curând să ofere instrumente similare pentru a vă scoate datele. Dacă nu sunteți de acord cu noua politică de colectare de date a companiei, încercați să descărcați informațiile dvs. pentru a vedea dacă vă puteți exercita dreptul de a vă lua datele într-un produs mai bun.

Dar aveți grijă: Nu toate instrumentele de portabilitate a datelor sunt create egale. Am documentat experiența mea prin descărcarea datelor mele de la Google și Facebook și am constatat că instrumentul de portare a datelor Google, numit Takeout, a fost superior celui din Facebook. Google a oferit o mai mare transparență în informațiile colectate, oferind mai multe opțiuni pentru datele pe care le-aș putea muta la produse concurente.

Și dacă portarea datelor dvs. nu funcționează, rețineți că puteți șterge contul. Noua lege privind datele impune companiilor să ofere utilizatorilor europeni modalități de a șterge definitiv conturile și toate datele împreună cu acestea. Companiile pot alege să nu ofere aceeași opțiune pentru persoanele din afara Europei, dar nu va face rău să încercați.

 Sursa: NY Times

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}