Cat de dificilă este legislatia europeană cu privire la internet pentru noi?

Uniunea Europeană introduce unele dintre cele mai stricte reguli de confidențialitate online din lume. Modificările urmăresc să ofere utilizatorilor de internet un control mai mare asupra informațiilor lor, însă efectele pe termen lung ale noii legi nu vor fi cunoscute de ani de zile. Creditul Dado Ruvic / Reuters
Uniunea Europeană introduce unele dintre cele mai stricte reguli de confidențialitate online din lume. Modificările urmăresc să ofere utilizatorilor de internet un control mai mare asupra informațiilor lor, însă efectele pe termen lung ale noii legi nu vor fi cunoscute de ani de zile. Creditul Dado Ruvic / Reuters

LONDRA – În câteva săptămâni, Europa va introduce unele dintre cele mai dificile reguli de confidențialitate online din lume. Modificările au drept scop să ofere utilizatorilor de internet mai mult control asupra a ceea ce este colectat și împărtășite în legătură cu aceștia și îi pedepsește companiile care nu se conformează.

Iată ce înseamnă pentru tine:
Care sunt noile reguli?
La 25 mai, o nouă lege numită Regulamentul general privind protecția datelor intră în vigoare în întreaga Uniune Europeană.
Legea consolidează drepturile individuale de confidențialitate și, mai important, are dinți. Companiile pot fi amendate cu până la 4% din veniturile globale – echivalentul a aproximativ 1,6 miliarde dolari pentru Facebook.
Internaționalul de afacere de pe internet a fost mult timp de confidențialitate pentru tranzacționare. Întreprinderile oferă servicii gratuite cum ar fi e-mail, divertisment și căutare, iar în schimb colectează date și vând publicitate.
Dar scandalurile recente de confidențialitate care implică Facebook și firma de consultanță politică Cambridge Analytica evidențiază dezavantajele acestui compromis. Sistemul este opac și copt pentru abuz.
Este prea devreme să știm cât de eficientă va fi legea, dar este urmărită îndeaproape de guverne la nivel global.

Internetul va fi diferit?
Nu chiar.

Suporterii legii spun că vor aduce schimbări profunde în modul în care companiile operează online, însă, în realitate, efectul asupra experienței dvs. pe internet va fi minim. O americană care vizitează Europa, de exemplu, nu este probabil să vadă o diferență.
Dacă locuiți într-unul din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, există o schimbare pe care ați putea-o primi – probabil că veți vedea mai puține dintre acele anunțuri de încălțăminte sau aparate care vă vor urma pe internet după ce faceți cumpărături online.
Pe măsură ce comerțul electronic a devenit obișnuit, o industrie de cabane a apărut pentru a urmări oamenii de pe web și a le îndemna înapoi la magazinele online pentru a finaliza o achiziție. Agenții de publicitate numesc aceste anunțuri „bine reglate”, dar majoritatea oamenilor le consideră înfiorători, a declarat Johnny Ryan, cercetător la PageFair, un serviciu de blocare a anunțurilor.
Dl. Ryan a declarat că noile reguli ar face mai greu pentru companiile care vizează anunțurile să colecteze și să vândă informații.
Noua lege cere companiilor să fie transparente cu privire la modul în care sunt gestionate datele dvs. și să obțină permisiunea dvs. înainte de a începe să o utilizați. Aceasta ridică bara juridică pe care companiile trebuie să o elimine pentru a direcționa anunțuri pe baza unor informații personale, cum ar fi statutul de relație, locul de muncă sau educația dvs. sau utilizarea de către dvs. a site-urilor web și a aplicațiilor.
Aceasta înseamnă că publicitatea online în Europa ar putea deveni mai largă, revenind la stiluri mai asemănătoare revistelor și televiziunii, în cazul în care comercianții au un sens mai puțin detaliat al publicului.

Care sunt drepturile tale?

Chiar dacă nu observați mari schimbări, noua lege oferă drepturi importante de confidențialitate care merită să fie cunoscute.
De exemplu, puteți să întrebați companiile ce informații au despre dumneavoastră și apoi să le cereți să fie șterse. Acest lucru se aplică nu numai companiilor de tehnologie, ci și băncilor, comercianților cu amănuntul, magazinelor de produse alimentare sau oricărei alte organizații care vă stochează informațiile. Puteți chiar să întrebați angajatorul dvs.
Și dacă bănuiți că informațiile dvs. sunt utilizate în mod abuziv sau colectate în mod inutil, puteți să vă plângeți autorității naționale de reglementare a protecției datelor, care trebuie să investigheze.
Desigur, un individ care se confruntă cu o corporație gigantică, cum ar fi Google sau Facebook, nu se află într-o luptă corectă. Legea are 11 capitole și 99 sub-articole, iar inițierea unui caz poate dura până la 20 de pași, potrivit Asociației Internaționale a Profesioniștilor în Confidențialitate, un grup de comerț din industrie.
Dar noile reguli permit oamenilor să se unească și să depună plângeri de stil de acțiune, o abordare juridică care nu a fost atât de comună în Europa ca și în Statele Unite. Dorind să exploateze noua lege, grupurile de confidențialitate intenționează să depună dosare în numele grupurilor de persoane. Speranța este că câteva procese de succes vor avea un efect de ripple și vor conduce companiile să înăsprească modul în care gestionează datele cu caracter personal.
Noua lege asigură, de asemenea, că nu puteți fi încuiat vreun serviciu. Companiile trebuie să vă permită să vă descărcați datele și să vă mutați la un concurent. Aceasta ar putea însemna mutarea informațiilor financiare de la o bancă la alta sau transferarea listelor de redare Spotify către un serviciu de streaming rival.

Ce este cu toate aceste notificări de confidențialitate?

În săptămânile înaintea intrării în vigoare a legii, utilizatorii de internet primesc un flux de actualizări ale politicii de confidențialitate în cutia poștală – programele de fidelizare a magazinelor de produse alimentare, serviciile de tren, chiar și aplicațiile pe care părinții le utilizează pentru fotbalul de tineret trebuie să stabilească ce date colectează de la tine, și cum se descurcă.
Legea impune ca termenii și condițiile să fie scrise în limbaj simplu, ușor de înțeles, nu legale. Companiile trebuie, de asemenea, să vă ofere opțiuni pentru a împiedica colectarea informațiilor.
Dar potopul e-mailurilor conduce la preocupări pe care utilizatorii le acceptă fără a le privi mai atent.
O reacție similară a apărut după ce Uniunea Europeană a solicitat companiilor, începând cu 2011, să pună avertismente pe site-urile web care alertează utilizatorii că au fost urmăriți. Regulile au condus la atât de multe cutii de dezvăluire a pop-up-urilor, încât oamenii acceptă adesea doar pentru a face ca avertismentele să dispară.
Companiile susțin că respectă regulamentul general privind protecția datelor, dar Giovanni Buttarelli, care supraveghează o agenție independentă a Uniunii Europene care acordă consultanță în privința politicilor legate de confidențialitate, a fost neimprimată.
El a criticat valul de e-mailuri privind politica de confidențialitate ca fiind pus într-un mod „ia-l sau lăsați-l”, ceea ce lasă utilizatorii să creadă că trebuie să accepte termenii pentru a continua să utilizeze un serviciu, decât să lase oamenii să aleagă ce informații să împărtășească.
Dl. Buttarelli a declarat că mesajele pot încălca „spiritul” legii.

 Va face o diferență?
 E prea devreme să ne pronuntăm.

Acesta poate fi un răspuns nesatisfăcător, însă efectele pe termen lung ale noii legi nu vor mai fi cunoscute ani de zile.
O mare parte va depinde de modul în care autoritățile naționale de reglementare aplică în mod strict normele și cum își utilizează bugetele strânse. Agențiile de protecție a datelor din fiecare țară din Uniunea Europeană vor avea sarcina de a controla companiile care au sedii europene în interiorul granițelor sale.
Această structură de supraveghere conduce la îngrijorarea că oficialii din țări precum Irlanda, unde se află Google, Facebook, Microsoft, Twitter și multe alte companii grele de date, vor fi depășite.
De asemenea, vă revine o mare responsabilitate pentru a vă păstra informațiile privind modul în care companiile utilizează datele dvs.
Regulamentul general privind protecția datelor oferă modalități de acțiune în cazul în care informațiile dvs. sunt utilizate în mod abuziv. Dar întrebarea este dacă oamenii se îngrijesc suficient, sau dacă confidențialitatea tranzacțiilor pentru comoditate rămâne o afacere utilă.

Urmăreste-l pe Adam Satariano pe Twitter: @satariano

Lasă un răspuns

Privacy Policy