Când să faceți „curat” în computer?

Ștergeți fișierele de instalare vechi și alte detrite de sistem inutile de pe computer pentru a elibera spațiu pe hard-disk.

Î: Am un calculator mai vechi și am folosit Windows 7 de mulți ani. Pe măsură ce actualizez software-ul, am acumulat fișiere de instalare în dosarul Descărcări. Pot șterge întregul dosar, sau poate unele dintre ele să completeze o funcție în curs?

R. Dacă ați adăugat deja programele pe computerul dvs., puteți șterge programele de instalare vechi în dosarul Descărcări. Odată ce ați rulat fișierele de instalare, și nu trebuie să reinstalați programul pe care l-ați descărcat, fisierele descărcate pot fi șterse. Dacă ați folosit Windows 7 de ani de zile, probabil că acele fișiere de instalare au versiuni învechite ale programelor oricum.

După ce v-ați asigurat că dosarul Descărcări nu conține decât fișiere de instalare depășite, puteți șterge conținutul acestuia și puteți recupera spațiul de pe unitatea calculatorului.

Înainte de a arunca totul, scoateți conținutul dosarului pentru a vă asigura că nu există elemente de care aveți nevoie. Apoi, apăsați tastele Control și A pentru a selecta toate fișierele simultan și apăsați tasta Ștergere (Delete) pentru a le arunca în Coșul de reciclare. Pentru a șterge conținutul Coșului de reciclare, faceți clic dreapta pe pictograma sa și selectați Golire coș de reciclare.

Instrumentul Disk Cleanup inclus în Windows scanează computerul pentru fișiere inutile (stânga) și fișiere de sistem (dreapta), pe care le puteți șterge în siguranță din hard disk.

Cei care utilizează Windows 10 pot utiliza caracteristica Storage Sense a sistemului pentru a recupera automat spațiul unității folosite de fișierele care nu sunt necesare. Pentru a configura acest lucru, apăsați tastele Windows și I pentru a deschide caseta Setări, selectați pictograma Sistem și apoi Stocare. Odată ajuns acolo, puteți activa funcția Storage Sense și configurați preferințele.

Lasă un răspuns

Privacy Policy