Adjud 585 de ani. Acordarea cheii orașului unor oameni deosebiti care au făcut cinste orașului.

Ieri, la final de lună, înainte de ănceperea obișnuitei ședințe locale de Consiliu, au fost înmânate două chei ale orașului si alte diplome de merit pentru numeroși elevi și profesori care s-au implicat în diferite proiecte de interes local și nu numai.

Ședința festivă a început prin înmânarea cheii orașului maratonistului Ilie Roșu.

Maratonist, colonel în rezervă, administrator baze de date de ultimă oră, şef birou informatică-locuieşte în Adjudu-Vechi, dar şi în Bucureşti.
E vrâncean şi face cinste întregii ţări. Numele lui e cunoscut pe toate continentele, iar ideea sa este unică în lume. Ilie Roşu este maratonist, ”alergător prin şi pentru viaţă”, după cum el însuşi mărturiseşte. S-a născut la Adjudu-Vechi, în Vrancea şi are la activ 78 de maratoane încheiate în toată lumea, iar pe 68 dintre ele le-a alergat cu steagul României în mână. 
Pentru că toată munca pe care o depune este ”din dragoste pentru România şi pentru istoria ei”.

Tot cu ocazia comemorării celor 585 de ani de atestare documentară a fost înmânată cheia orașului Societății Comerciale VRANCART S.A. în semn de recunoștință și apreciere a contribuției la promovarea ți dezvoltarea durabilă a

Municipiului Adjud.

Deasemenea, au fost acordate diplome elevilor și profesorilor care au participat la diferite proiecte și olimpiade la care elevii au luat locul întâi și au făcut cinste orașului în care traiesc.

VIDEO