Compania chineză Tech a blocat achiziționarea de componente americane

SHANGHAI – Cel de-al doilea cel mai mare echipament de telecomunicații din China pentru Statele Unite, după ce Departamentul de Comerț a declarat că nu a pedepsit angajații care au încălcat sancțiunile americane împotriva Iranului și Coreei de Nord.

Interzicerea a anunțat luni, care blochează efectiv compania, ZTE Corporation, din tehnologia americană timp de șapte ani

Produsele ZTE pentru rețelele de telecomunicații, precum și smartphone-urile sale, utilizează o serie de componente americane, cum ar fi microprocesoarele de la producătorul de chip Qualcomm, sticla realizată de Corning și tehnologia sunetului din Dolby din San Francisco.

Într-un apel cu reporterii de luni, un oficial de la Departamentul de Comerț a declarat că acțiunea nu a fost legată de China.

Statele Unite și Regatul Unit vor fi în Statele Unite ale Americii. Au fost solicitate amenințări de sute de miliarde de dolari în tarifele produselor care călătoresc între cele două țări.

Această confruntare comercială se concentrează acum pe tehnologia de vârf. Administrația trupei acuză China de folosirea constrângerilor și a susținerii tehnologiei americane. În special, a fost criticat ca un plan industrial cunoscut sub numele de „Made in China” 2025, care încearcă să facă din China un lider mondial în industrii precum robotică, mașini electrice și dispozitive medicale.
În încercarea de a opri China de a domina aceste industrii, Casa Albă a propus limitarea exporturilor americane de semiconductori și utilaje avansate în țară. Acest lucru ar putea însemna noi restricții de investiții, care urmează să fie anunțate în lunile următoare.

În timp ce China a fost privită ca un producător cu costuri scăzute în Statele Unite, ea a fost recent actualizată. Anul trecut, China a prezentat un plan de a deveni lider mondial în domeniul inteligenței artificiale și a crea o industrie în valoare de 150 de miliarde de dolari pentru economia sa până în 2030.

Într-un post Twitter, luni dimineață, președintele Trump a țintit și China, acuzând țara de devalorizarea monedei sale.
Statele Unite, dar nu au descoperit că a devalorizat în mod necorespunzător moneda sa.
China, a declarat raportul Trezoreriei, a reușit să crească valoarea monedei americane.
Newsletter Înscrieți-vă Continuați să citiți povestea principală
Reprezentanții ZTE nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Problemele ZTE cu guvernul american predomină tensiunile recente. 1,19 miliarde de dolari în amenzile de decontare care au urmat o investigație de mai mulți ani în privința afirmațiilor pe care compania le-a vândut Iranului și Coreei de Nord, o încălcare a sancțiunilor economice impuse de Statele Unite împotriva țărilor.

Directorii executivi ai ZTE, detaliată pe măsură ce compania avea „proiecte în curs de desfășurare în toate cele cinci țări importante embargo” – Iran, Sudan, Coreea de Nord, Siria și Cuba. „Un alt document, o metodă de eludare a controlului exporturilor din Statele Unite.
Rezolvarea din 2017, care nu a împiedicat compania ZTE să cumpere tehnologie din Statele Unite, pare a fi o reprimare pentru compania chineză de tehnologie.

Dar Departamentul de Comerț a declarat luni că ZTE a încălcat termenii guvernului Statelor Unite. ZTE nu a luat o serie de acțiuni pe care le-a avut: compania nu a mustrat angajații implicați în vânzările interzise și nu și-a anulat bonusurile.

„ZTE a înșelat Departamentul de Comerț”, a declarat Wilbur Ross, secretarul de comerț, într-o declarație. „Insultă de mustrare a personalului ZTE și a conducerii superioare, ZTE le-a răsplătit. Acest comportament nemaipomenit nu poate fi ignorat. ”

Departamentul a afirmat că va restabili limitele pe care compania le-a anulat în anul 2017.

Telefoanele inteligente ZTE nu vor trebui să fie reproiectate. Chiar dacă pot fi găsiți noi furnizori, tranziția va reprezenta o perturbare semnificativă a producției telefoanelor companiei.

Interdicția vine, de asemenea, într-un moment nepotrivit pentru ZTE. Rețelele mobile de 4g au încetinit, iar afacerea cu smartphone-uri se confruntă cu o concurență majoră din partea noilor producători chinezi de telefoane mobile, precum și a rivalului chinez Huawei, mult mai mare.

Statele Unite au raportat că s-au raportat încălcări ale sancțiunilor asupra Cubei, Iranului, Sudanului și Siriei. Huawei a fost mult timp suspectat de comiterea de spionaj în China. În luna ianuarie, AT & T a încheiat o afacere pentru a transporta smartphone-ul Huawei de top, apărând să se aplece de presiunea Washingtonului asupra preocupărilor legate de securitate.

Cu Statele Unite mai concentrat pe barring

Ca răspuns la soluționarea inițială, ZTE a declarat că și-a consolidat politicile de conformitate și și-a schimbat conducerea.

„ZTE recunoaște greșelile din cadrul companiei”, a declarat Zhao Xianming, președinte și director executiv al ZTE, într-o declarație de anul trecut.

Lasă un răspuns