Ce nu știți despre modul în care Facebook utilizează datele dvs?

Informațiile lui Facebook despre utilizatorii săi se extind cu mult peste informațiile biografice de bază pe care le împărtășesc cei mai mulți utilizatori. Facebook urmărește, de asemenea, utilizatorii de pe alte site-uri și aplicații, colectează așa-numitele date biometrice ale feței și permite comercianților să vizeze persoanele care își exprimă interesul pentru anumite condiții de sănătate. Jason Henry pentru The New York Times

Facebook a fost chemat pe covor pentru modul în care nu a reușit să protejeze datele personale ale utilizatorilor săi. Dar pierderea în drama ale audierilor din Congres este o înțelegere a măsurii în care Facebook examinează cu meticulozitate detaliile despre viața online a acelor utilizatori.
Urmărirea Facebook se întinde mult dincolo de reclamele bine-cunoscute ale companiei. Și detalii pe care oamenii de multe ori voluntar voluntar – vârstă, angajator, statutul de relație, place și locație – sunt doar începutul.
Gigantul social media urmărește, de asemenea, utilizatorii de pe alte site-uri și aplicații. De asemenea, colectează așa-numitele date biometrice ale feței, fără consimțământul explicit al opțiunilor utilizatorilor, și ajută companiile de jocuri video să vizeze „jucători cu valoare ridicată” care ar putea cheltui pe achiziții în aplicații.
Cercetarea utilizatorilor intră în chestiuni personale – chiar confidențiale -. Compania a permis markerilor să vizeze utilizatorii care ar putea avea un interes în diverse probleme de sănătate, cum ar fi cei 110 000 de utilizatori Facebook care au fost enumerați în categoria „diagnostic cu HIV sau SIDA”, 51 000 de persoane listate sub disfuncție erectilă și 460 000 de utilizatori enumerați „Tulburare de tulburare a tulburărilor alimentare”, în conformitate cu datele din 2015 prezentate ca o expoziție într-un proces. Facebook afirmă că a eliminat de atunci acele „opțiuni de direcționare” și nu creează segmente de public vizate care implică condiții medicale ale utilizatorilor.

„Facebook poate învăța aproape orice despre tine prin utilizarea inteligenței artificiale pentru a-ți analiza comportamentul”, a declarat Peter Eckersley, șeful computerului pentru Fundația Electronic Frontier, o organizație nonprofit în domeniul drepturilor digitale. „Această cunoaștere se dovedește a fi perfectă atât pentru publicitate, cât și pentru propagandă. Va face Facebook vreodată să se împiedice să învețe opiniile politice ale oamenilor sau alte fapte delicate despre ele? ”

Datele Facebook colectate de aplicația Quiz include Mesaje private APRILIE 10, 2018

 

ON TECHNOLOGY
Cambridge Analytica și bustul dat de la data de 10 aprilie 2018
Miercuri, directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, se va confrunta cu o a doua zi de mărturie despre Capitol Hill cu privire la modul în care compania își desfășoară afacerile și cum nu a reușit să protejeze intimitatea utilizatorilor săi.

Audierile au fost determinate de dezvăluirile conform cărora Cambridge Analytica, o companie de profil al alegătorilor, a recoltat necorespunzător informațiile personale detaliate de până la 87 de milioane de utilizatori Facebook și că agenții străini au folosit în mod repetat platforma social media pentru a răspândi dezinformarea. Directorii Facebook au promis că firma lucrează pentru a preveni din nou întâmplările similare.

Mark Zuckerberg, director executiv al Facebook, în prima zi a audierilor din Congres în această săptămână. El a promis că societatea lucrează pentru a preveni recoltarea necorespunzătoare a datelor utilizatorului. Tom Brenner / The New York Times

Explorarea datelor de consum este motorul care combină serviciile online gratuite cu suport publicitar. În cazul în care Facebook este ales pentru practică, este parțial pentru că este lider de piață și trendsetter.

„Există părți comune ale experienței oamenilor pe internet”, a declarat Matt Steinfeld, purtătorul de cuvânt al Facebook, într-o declarație. „Dar, desigur, putem face mai multe pentru a ajuta oamenii să înțeleagă cum funcționează Facebook și alegerile pe care le au.”

Totuși, susținătorii de confidențialitate dorește ca parlamentarii și autoritățile de reglementare din Statele Unite să aibă o discuție mai accentuată despre stocarea datelor personale care rămâne nucleul afacerilor anuale de 40,6 miliarde de dolari Facebook.

În timp ce o serie de acțiuni ale judecătorilor și autorităților europene încearcă să limiteze unele dintre mecanismele puternice de direcționare pe care Facebook le utilizează, oficialii federali din Statele Unite nu au făcut prea multe pentru al constrânge, spre consternarea avocaților americani de confidențialitate.

Multe alte companii, inclusiv organizațiile de știri precum The New York Times, au informația mea despre utilizatori în scopuri de marketing. Dar avocații de confidențialitate spun Facebook continuă să testeze limitele a ceea ce este permis. Unii vin în fața Comisiei federale de comerț pentru că nu au reușit să pună în aplicare un acord din 2011 care a împiedicat Facebook să practice practici de confidențialitate frauduloase.
„Congresul trebuie să înceapă să pună întrebări cum ar fi:” De ce a făcut F.T.C. permiteți acest lucru? „, a declarat Marc Rotenberg, director executiv al Centrului de informare electronică privind confidențialitatea, un grup nonprofit din Washington. „Cu siguranță, trebuie să luăm o altă abordare dacă nu vrem să se întâmple din nou”.

Un F.T.C. purtatorul de cuvant a declarat ca agentia nu a putut comenta cazul si sa referit la o declaratie de agentie in care a declarat ca sa angajat sa „foloseasca toate instrumentele sale pentru a proteja intimitatea consumatorilor si a deschis o ancheta non-publica privind practicile de confidentialitate Facebook.

Facebook solicită site-uri externe care utilizează tehnologiile de urmărire pentru a notifica în mod clar utilizatorii și permite utilizatorilor Facebook să renunțe la vizionarea anunțurilor pe baza utilizării acestor aplicații și site-uri Web.

Angajații lucrează la sediul central al Facebook din Dublin. Persoanele care se ocupă de protecția drepturilor de autor solicită deputaților și autorităților de reglementare să pună întrebări mai stricte cu privire la ceea ce face compania cu informații despre utilizatorii săi. Aidan Crawley / Bloomberg

Acest lucru nu a împiedicat utilizatorii furioși să își difuzeze nemulțumirile față de practicile Facebook.

În 2016, de exemplu, un bărbat din Missouri cu cancer metastatic a depus un proces de acțiune împotriva Facebook. Procesul a acuzat gigantul tehnic de încălcarea intimității omului prin urmărirea activităților sale pe site-urile centrelor de cancer aflate în afara rețelei sociale – și culegerea de detalii despre posibilele opțiuni de tratament – fără permisiunea acestuia.

Facebook a convins un judecător federal să respingă cazul. Compania a susținut cu succes că urmărirea utilizatorilor în scopuri de direcționare în funcție de anunțuri a reprezentat o practică standard de afaceri și una pe care utilizatorii au fost de acord să o subscrie la acest serviciu. Omul din Missouri și alți doi reclamanți au făcut apel la decizia judecătorului.

Facebook este rapid să rețină faptul că atunci când utilizatorii înregistrează un cont, trebuie să accepte politica de date a companiei. Se precizează în mod clar că colectarea datelor sale „include informații despre site-urile Web și aplicațiile pe care le accesați, utilizarea serviciilor dvs. pe acele site-uri și aplicații, utilizarea de către dvs. a serviciilor noastre, precum și informațiile pe care dezvoltatorul sau editorul aplicației sau site- noi sau noi. ”

În Europa, însă, unele autorități de reglementare susțin că Facebook nu a obținut consimțământul activ și informat al utilizatorilor pentru a le urmări pe alte site-uri și aplicații. Preocuparea lor generală a fost că mulți dintre cei 2,1 miliarde de utilizatori ai Facebook nu au nicio idee despre numărul de date pe care Facebook le poate colecta și despre modul în care Facebook le-ar putea folosi pentru a-și influența comportamentul. Și există o neliniște din ce în ce mai mare că giganții tehnici manipulează neloiale utilizatorii.

„Facebook oferă o rețea în care utilizatorii, în timp ce beneficiază de serviciile gratuite pe care majoritatea dintre ei le consideră utile, fac obiectul unei multitudini de analize netransparente, profilări și alte procesări algoritmice, mai ales obscure”, a declarat Johannes Caspar, comisarul pentru protecția datelor pentru Hamburg, Germania .

În februarie, de exemplu, un judecător de la Bruxelles a ordonat Facebook să nu mai urmărească utilizatorii de pe alte site-uri web. Facebook a atacat decizia.

Și vineri, autoritatea italiană de concurență a declarat că investighează Facebook pentru exercitarea „influenței nejustificate”, cerând utilizatorilor să permită societății să colecteze automat toate tipurile de date despre ele, atât pe platforma sa, cât și în afara acesteia.

„Fiecare acțiune, fiecare relație este monitorizată cu atenție”, a declarat Giovanni Buttarelli, supraveghetorul european pentru protecția datelor, care supraveghează o autoritate independentă a Uniunii Europene care acordă consultanță cu privire la legile și politicile legate de confidențialitate. „Oamenii sunt tratați ca animale de laborator.”

Autoritățile de reglementare au câștigat câteva victorii. În 2012, Facebook a fost de acord să înceteze utilizarea tehnologiei de recunoaștere a feței în E.U. după ce domnul Caspar, comisarul pentru protecția datelor din Hamburg, l-a acuzat că a încălcat reglementările germane și europene privind confidențialitatea, prin colectarea datelor personale biometrice ale utilizatorilor fără consimțământul lor explicit.

În afara Uniunii Europene, Facebook utilizează tehnologie de recunoaștere a feței pentru o funcție de marcare a numelor care poate sugera automat nume pentru persoanele din fotografiile utilizatorilor.

Cu ajutorul recunoașterii faciale, magazinele de cărămidă și mortar pot scana fețele cumpărătorilor care caută cunoscuți ucigași. Dar experții în domeniul libertăților civile avertizează că tehnologia ar putea amenința capacitatea americanilor de a rămâne anonim online, pe stradă și la protestele politice.

Acum, o duzină de grupuri de consumatori și de confidențialitate din Statele Unite au acuzat Facebook că a lansat în mod înșelător utilizări extinse ale tehnologiei, fără a explica în mod clar utilizatorilor sau pentru a obține consimțământul lor explicit de „opt-in”. Vinerea trecută, grupurile au depus o plângere la adresa F.T.C. spunând că extinderea a încălcat termenii acordului din 2011. Facebook a trimis notificări prin care alertează utilizatorii despre noile utilizări ale recunoașterii față și a spus că oferă o pagină în care pot dezactiva caracteristica.

Facebook are alte tehnici puternice cu implicații asupra cărora utilizatorii nu înțeleg pe deplin.

Unul este un serviciu de marketing numit „Lookalike Audiences”, care depășește programele familiare Facebook, permițând agenților de publicitate să vizeze direct persoanele după vârstele lor sau cum le place. Caracteristica de căutare a publicului permite comercianților să-și examineze clienții sau alegătorii existenți pentru anumite înclinații – cum ar fi cei care cheltuiesc mari – și ca Facebook să găsească alți utilizatori cu tendințe similare.

Murka, dezvoltator de jocuri de cazino social, a folosit funcția de căutare a publicului din Facebook pentru a viza „jucători de mare valoare” care au fost „foarte probabil să facă achiziții în aplicație”, potrivit materialelor de marketing Facebook.

Există îngrijorări în rândul unor agenți de marketing că campaniile politice sau companiile fără scrupule ar putea utiliza aceeași tehnică pentru a identifica caracteristicile, de exemplu, a persoanelor care iau decizii greșite și a găsi o piscină mai mare și mai mare de același tip de oameni.

Politicile publicitare din Facebook interzic practicile potențial de rătăcire a anunțurilor. Agenții de publicitate sunt capabili să direcționeze anunțuri către utilizatori utilizând serviciul similar, dar nu primesc date personale despre acei utilizatori Facebook.

Dar Jeffrey Chester, directorul executiv al Centrului pentru Democrație Digitală, un grup nonprofit din Washington, a avertizat că acest marketing de tip „look-alike” a fost o practică ascunsă, manipulatoare – similară cu publicitatea subliminală – și a spus că ar trebui interzisă.

Sursa: NY Times
 

Lasă un răspuns