Cum au învățat cercetătorii să afle de la Facebook ce gandire ai dupa ce apesi ”Îmi place”

Poate că la un moment dat în ultimii ani i-ai spus lui Facebook că îți place, să zicem, Kim Kardashian West. Când ați apăsat butonul de deget mare pe pagina ei, probabil că ați făcut-o pentru că ați vrut să vedeți posturile postului de televiziune din reality TV în fluxul dvs. de știri. Poate că v-ați dat seama că marketingul v-ar putea viza anunțuri pe baza interesului dvs. față de ea.

Ceea ce probabil ați pierdut este că cercetătorii si-au dat seama cum să vă legați interesul față de doamna Kardashian West pentru anumite trăsături de personalitate, cum ar fi cât de extrovertit sunteți (foarte), cât de conștiincios (mai mult decât majoritatea) și cât de deschis ). Și când dragostea ta pentru doamna Kardashian West este combinată cu alte interese pe care le-ai indicat pe Facebook, cercetătorii cred că algoritmii lor pot prezice nuanțele opiniilor tale politice cu o precizie mai bună decât cele ale tale.
După cum a raportat sâmbăta The New York Times, aceasta a motivat compania de consultanță Cambridge Analytica să colecteze date de la mai mult de 50 de milioane de utilizatori Facebook, fără consimțământul lor, pentru a-și construi propriile modele de comportament pentru a viza potențialii alegători în diverse campanii politice. Compania a lucrat pentru un comitet de acțiune politică, inițiat de John R. Bolton, care a servit în administrația lui George W. Bush, precum și pentru campania prezidențială a președintelui Trump în 2016. „Vom găsi alegătorii și trecem la acțiune”. firma se mândrește pe site-ul său.
Cambridge Analytica afirmă acum că a distrus datele de utilizator pe care le-a colectat pe Facebook. Datele brute revizuite de The Times sugerează că informațiile, sau copii ale acestora, pot să mai existe. În ambele cazuri, informațiile specifice despre utilizatori au fost doar un mijloc de capăt, un bloc de construcție într-o construcție mult mai ambițioasă: un model comportamental suficient de puternic pentru a manipula activitatea oamenilor și, eventual, pentru a influența alegerile.
Compania și-a adaptat abordarea pentru modelarea personalității din studiile efectuate de cercetători de la Universitatea Stanford și Centrul de psihometrie de la Universitatea din Cambridge. Studiile s-au bazat pe date colectate de o aplicație Facebook numită myPersonality, un test de 100 întrebări dezvoltat de Centrul de psihometrie care a evaluat deschiderea, conștiința, extroversia, agreabilitatea și neuroticismul persoanei, trăsături cunoscute în comunitatea academică de acronimul Ocean.
Facebook și Cambridge Analytica: Ce trebuie să știți pentru că Fallout se extinde 19 martie 2018
Mulți respondenți care au preluat testul prin intermediul aplicației myPersonality l-au autorizat să obțină acces la datele din profilurile lor de pe Facebook și la cele ale prietenilor lor – acces care a fost permis de rețeaua socială la momentul respectiv. Acest lucru a permis cercetătorilor să facă trimiteri la rezultatele scorurilor oceanice cu cifre – cu „plăcurile” utilizatorilor Facebook și să construiască un model din corelațiile pe care le-au găsit între cele două. Cu acest model, cercetătorii ar putea adesea să facă presupuneri precise despre personalitățile ulterioare ale utilizatorilor folosind doar o listă a lor, nu este necesar un test de 100 de întrebări.
Unul dintre studiile realizate de Centrul de psihometrie, publicat în 2015 în Proceedings of the National Academy of Sciences, a fost construit pe scorurile „place” și Oceanul de peste 70.000 de respondenți care au luat testul myPersonality pe Facebook. A constatat că o persoană care a plăcut filmul „Fight Club”, de exemplu, a fost mult mai probabil să fie deschisă la experiențe noi decât o persoană care a plăcut „American Idol”, potrivit unei analize a datelor furnizate The Times de Michal Kosinski , un autor al studiului din 2015 și un profesor de informatică la Stanford.

Ce spunu acel “LIKE” despre personalitatea ta?

Cercetătorii de la Universitatea Stanford și Centrul de psihometrie al Universității din Cambridge au construit un model care ar putea evalua personalitatea unei persoane utilizând doar „place” de pe Facebook. Modelul poate folosi persoanele care doresc să înscrie deschiderea, conștiința, extraversiunea, acceptabilitatea și neuroticismul unei persoane.

CEL MAI DESCHIS CEL MAI PUȚIN DESCHIS

Tom Waits muzician

Cheryl Cole muzician
Salvador Dalí artist Emisiunea „The Hills”
Muzicianul Björk Luke Bryan muzician
Filmul „A Clockwork Orange” Marca Adidas de fotbal
Scrierea hobby-ului Muzicianul Jason Aldean
CEL MAI CONȘTIINCIOS CEL MAI PUȚIN CONȘTIINCIOS
Rularea hobby-ului Adu-mi muzicianul Horizon
Spectacol „Private Practice” Evadați muzicianul de la soarta
Călătorie hobby Spectacolul „Adventure Time”
Gatit hobby Minecraft Game
Hobby pentru drumeții Spectacolul TV „Skins”
CELE MAI EXTROVERTITE CEL MAI PUȚIN EXTROVERTIT
DJ Pauly D muzician Anime
Marca Michael Kors Nightwish muzician
Waka Flocka muzician Flame Manga
Steaua TV JWoww Jocuri video hobby
Muzicianul Gucci Mane Desenarea hobby-ului
CEL MAI AGREABIL DESTUL DE AGREABIL
Casting Crowns muzician Marilyn Manson muzician
Biblia Muzicianul Rammstein
Dumnezeu Muzician placebo
Muzicianul Rascal Flatts Muzicianul lui Iuda Priest
Muzicianul renumit K Emisiunea „Californication”
CEL MAI NEUROTIC CEL MAI PUȚIN NEUROTIC
Muzician placebo Spectacolul TV „SportsCenter”
Evadați muzicianul de la soarta Rețeaua de televiziune ESPN
Adu-mi muzicianul Horizon Derrick Rose atlet
Marilyn Manson muzician Echipa Miami Heat Sports
Muzicianul Smiths Fotbal de sport

Lasă un răspuns