Camioanele fără șofer ale lui Uber au ieșit pe autostrada, dar nu pe drumurile locale.

Camioanele fără șofer ale lui Uber au ieșit pe autostrada, dar nu pe drumurile locale.

Uber-urile cu autocontrol au început să transporte mărfuri pe autostrăzile din Arizona. Compania susține că camioanele nu sunt gata să înlocuiască șoferii umani. Credit Uber Technologies, Inc
[logo]

SAN FRANCISCO – Mai mult de un an după ce camioanele Uber au făcut prima lor livrare comercială – 2.000 de lăzi de bere Budweiser la 120 de kilometri de hamei din Colorado – compania a declarat că a luat robotul său mare pe autostrăzile din Arizona.

Uber a declarat, marți, că autocamioanele sale transportă încărcături pe autostrăzi din Arizona pentru clienții comerciali de marfă în ultimele luni. Camioanele funcționează cu un șofer de camion licențiat la volan, gata să preia în caz de urgență. Dar Uber a spus că scopul final este eliminarea șoferilor umani în interiorul cabinei.

Într-un videoclip, Uber și-a expus viziunea pentru viitorul transportului de mărfuri – atingând sisteme autonome pentru a naviga pe autostrăzi lungi și bazându-se pe șoferii umani pentru a gestiona unitățile mai scurte, cum ar fi ultimele câteva mile până la docul de încărcare al unui client.
Serviciul de plimbare cu zgomot este una dintre primele companii care încearcă să comercializeze autocamioane, integrând – deși lent – tehnologia în serviciul de rezervare-expediere, Uber Freight.

 

În centrul viziunii lui Uber se află nodurile de transfer în care camioanele pot ridica și căra remorci. În acele locații, camioanele autonome ar putea lua remorci pentru călătoriile pe distanțe lungi, în timp ce șoferii umani le-ar lua pe cei destinați unei livrări mai apropiate – cu rețeaua Uber care intersectează oferta și cererea ambelor scene.

Uber a condus vehiculul cu autocomanda din momentul achiziției lui Otto în anul 2016, o inițiere autonoma a camioanelor înființată de un fost inginer Google. Achiziția a fost în centrul unui proces de proprietate intelectuală împotriva lui Uber, care a fost adus de Waymo, unitatea de autoturisme de la compania mamă Google, Alphabet. Cele două părți au soluționat cazul luna trecută.

În timp ce acest caz legal a scos afară, compania a continuat să perfecționeze tehnologia camioanelor fără șofer, pentru a-și găsi locul într-un domeniu din ce în ce mai aglomerat. Waymo a mai spus că are în vedere utilizarea tehnologiei pentru mașini fără autovehicule fără șofer, în timp ce Tesla a declarat că intenționează să introducă un camion electric cu un mod de conducere auto integrat.

Transportul este o țintă naturală pentru automatizare. Teoretic, camioanele automate pot rămâne pe drum mai lung decât cele cu șoferi umani și, de-a lungul timpului, se așteaptă să fie mai puțin predispuși la accidente, deoarece nu sunt somnolenți sau distrași. În cele din urmă, acești factori sunt de așteptat să facă autocamioanele o alternativă mai ieftină.
kurtmann.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}