De ce neutralitatea netului a fost anulată și cum vă afectează?

De ce neutralitatea netului a fost anulată și cum vă afectează?

Comisia federală pentru comunicații a votat joi să abroge normele privind neutralitatea rețelei de la Obama, care impunea furnizorilor de servicii internet să ofere acces egal la întregul conținut web, fără să perceapă consumatorilor servicii de calitate superioară sau să acorde un tratament preferențial anumitor site-uri web.

Votul este o mare victorie pentru președintele agenției Ajit Pai, care sa opus mult timp regulamentelor, spunând că împiedică inovarea. El a spus odată că se bazează pe „daune ipotetice și profeții isterice de doom”.

Acestea sunt regulile care au fost abrogate
Normele inițiale au intrat în vigoare în 2015 și au stabilit un plan de reglementare care să vizeze un internet care se schimbă rapid. În conformitate cu aceste reglementări, serviciul de bandă largă a fost considerat utilitate în temeiul titlului II din Legea privind comunicațiile, conferindu-i F.C.C. puterea largă asupra furnizorilor de internet. Regulile au interzis următoarele practici:

BLOCAREA furnizorilor de servicii de internet nu a putut face discriminări împotriva conținutului legal prin blocarea site-urilor web sau a aplicațiilor.

THROTTLING Furnizorii de servicii nu au putut încetini transmiterea datelor în funcție de natura conținutului, atâta timp cât este legal.

PRIORITIZAREA PLATA Prestatorii de servicii nu au putut crea o banda rapida pentru companii si consumatori care platesc prime si o banda lenta pentru cei care nu.

Cum te-ar putea afecta
Mulți avocați ai consumatorilor au susținut că, în cazul în care normele vor fi eliminate, furnizorii de bandă largă vor începe să vândă internetul în pachete, spre deosebire de modul în care televiziunea prin cablu este vândută astăzi. Doriți să accesați Facebook și Twitter? În cadrul unui sistem de grupare, accesarea acestor site-uri ar putea necesita achitarea unui pachet de servicii sociale premium.

În unele țări, gruparea pe Internet se întâmplă deja. În octombrie, reprezentantul Ro Khanna, democratul din California, a postat o captură de ecran pe Twitter de la un operator de telefonie mobilă portughez care a prezentat planuri de abonare cu nume precum Social, Messaging și Video. El a scris că furnizorii au început să împartă net.
Start-up-urile de comerț electronic s-au temut că s-ar putea ajunge la sfârșitul perioadei de pierdere a priorităților plătite, în cazul în care site-urile și serviciile lor se încarcă mai lent decât cele administrate de monștrii de internet. Lucrătorii de la distanță, de orice fel, inclusiv cei care desfășoară activități independente și francizatul care lucrează în așa-numita economie de tip gig, s-ar putea confrunta în mod similar cu costuri mai mari pentru a-și face locurile de muncă de acasă.

Argumentul împotriva reglementării
„Este vorba de economie de bază”, a declarat dl Pai într-un discurs la Newseum din aprilie. „Cu cât reglementați ceva mai mult, cu atât veți obține mai puține.”

F.C.C. președintele a argumentat de mult timp împotriva regulilor, subliniind că, înainte de a fi puse în aplicare în 2015, furnizorii de servicii nu s-au angajat în niciuna dintre practicile pe care le interzic regulile.

„Au existat aceste benzi rapide și benzi lente? Nu, „a spus el în discurs. „Este aproape ca și cum interesele speciale care imping Titlul II nu au încercat să rezolve o problemă reală, ci căutau în schimb o scuză pentru a-și atinge scopul de lungă durată de a forța internetul sub controlul guvernului federal”.

Joybuy.com

Mai mulți furnizori de internet au făcut promisiuni publice în ultimele luni că nu vor bloca sau vor bloca site-urile odată ce regulile au fost abrogate. Companiile susțin că titlul II dă aprobarea F.C.C. prea mult control asupra afacerilor lor și că reglementările îngreunează extinderea rețelelor lor.

Internetul a fost deja schimbat
Poate că abrogarea nu va schimba direcția internetului. În noiembrie, Farhad Manjoo a susținut că internetul deja a murit într-o moarte lentă și că abrogarea regulilor privind neutralitatea rețelei îi grăbește doar moartea.

El a scris că cele mai mari companii de internet americane – Amazon, Apple, Facebook, Google și Microsoft – „controlează o mare parte a infrastructurii online, de la magazinele de aplicații la sistemele de operare la cele de stocare în cloud pentru aproape toată afacerea de anunțuri online”.

Între timp, cele mai multe case din SUA și smartphone-uri se conectează la internet printr-o „mână de companii de bandă largă – AT & T, Carta, Comcast și Verizon, multe dintre acestea urmărind, de asemenea, să devină companii de conținut.

Sursa: Keith Collins > Twitter: @collinskeith

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}