Viitorul sublim și înfricoșător al camerelor foto cu A.I. Brains

Viitorul sublim și înfricoșător al camerelor foto cu A.I. Brains

Ceva ciudat, înfricoșător și sublim se întâmplă camerelor de luat vederi și va complica tot ceea ce știți despre imagini. Camerele “atacă“ creierul.

Până în ultimii ani, aproape toate camerele – fie ele telefoane smartphone sau telefoane mobile sau supravegherea CCTV – erau ca niște ochi deconectați de orice inteligență.
Au capturat tot ce ai pus în fața lor, dar nu au înțeles nimic despre ceea ce văd. Chiar și fapte fundamentale despre lume au evitat. Este o nebunie, de exemplu, că, în 2018, smartphone-ul dvs. nu detectează automat când ați luat foto in pielea goală ale dvs. Să ofere să le găzduiți într-un strat extra-special de securitate.
Dar toate acestea se schimbă. Există o nouă generație de camere care înțeleg ce văd. Ei sunt ochii conectați la creiere, mașini care nu mai văd doar ceea ce le puneți în fața lor, ci puteți acționa asupra lor – creând posibilități interesante și, uneori, înșelătoare.

La inceput, aceste camere vor promite sa ne lase sa facem poze mai bune, sa surprindem momente care nu ar fi fost posibile cu fiecare camera nemaipomenita care a aparut inainte. Acesta este pasul pe care Google îl face cu Clips, o nouă cameră care a intrat în vânzare marți. Foloseste asa-numita masina de invatare pentru a lua automat instantanee de oameni, animale de companie si alte lucruri pe care le considera interesante.

Alții folosesc inteligența artificială pentru a face aparatele foto mai utile. Ați auzit cum cel mai nou iPhone al Apple utilizează recunoașterea feței pentru a vă debloca telefonul. Un start-up numit Lighthouse AI vrea să facă ceva similar pentru casa ta, folosind o cameră de securitate care adaugă un strat de inteligență vizuală imaginilor pe care le vede. Când montați aparatul foto în intrare, acesta poate analiza în mod constant scena, vă poate avertiza în cazul în care câinele nu apare sau dacă copiii dvs. nu sunt acasă la un anumit timp după școală.

Nu durează prea mult să ne imaginăm posibilitățile utile și foarte înfiorătoare ale camerelor care pot descifra lumea. Camerele digitale au adus o revoluție în fotografie, dar până acum a fost doar o revoluție a scării: datorită microcipurilor, camerele au devenit mai mici și mai ieftine și am început să le purtăm peste tot.

Acum, A.I. va crea o revoluție în felul în care funcționează și aparatele foto. Camerele inteligente vă vor permite să analizați imaginile cu precizie procurorilor, ridicând spectrul unui nou tip de supraveghere – nu numai de către guvern, ci de toți cei din jurul vostru, chiar și de cei dragi la domiciliu.

Huse telefoane

Companiile care fabrică aceste dispozitive sunt conștiente de pericolele privind confidențialitatea. Mulți se mișcă cu grijă în câmp, trăgând produse cu garanții pe care le spun că reduc perisabilitatea.
Ia clipuri Google, pe care le-am folosit pentru săptămâna trecută și jumătate. Este unul dintre cele mai neobișnuite dispozitive pe care le-am întâlnit vreodată. Camera este de aproximativ dimensiunea unui staniu de monetărie, și nu are nici un ecran. În față, există o lentilă și un buton. Butonul face o fotografie, dar este acolo numai dacă aveți nevoie de ea.

În schimb, în ​​cea mai mare parte a timpului, vă bazați doar pe intuiția aparatului foto, care a fost pregătită să recunoască expresiile faciale, iluminarea, încadrarea și alte caracteristici ale fotografiilor frumoase. De asemenea, recunoaște fețe familiare – persoanele cu care vă aflați mai des sunt cele pe care le consideră cele mai interesante pentru fotografiere.

Clips, care se vinde pentru 249 dolari, fac fotografiile inconstiente si toate invizibile. Transportați-l oriunde mergeți; camera are un caz la îndemână, cu un cordon mare, astfel încât poate fi atașată la jacheta dvs., așezată pe o masă, purtată în palmă sau plasată oriunde în altă parte cu o vedere.

De acolo, toate sunt A.I.

Clips vizionează scena și când văd ceva care pare a fi o imagine convingătoare, captează o imagine de 15 secunde (cum ar fi un scurt animat GIF sau o fotografie Live pe iPhone).
Am făcut o excursie cu familia mea la Disneyland săptămâna trecută, și peste două zile extrem de fotografice, abia am făcut o fotografie. În schimb, acest dispozitiv minuscul a făcut automat lucrarea, capturând câteva sute de clipuri scurte ale vacanței noastre.

Wholesale Autumn Winter 2016 Women Denim Jackets Stand Collar Frayed Harajuku Short Jacket Woman Slim Wild Lady Jean Jacket And Coats Lightweight Jacket Team Jackets From Amandal, $56.48| Dhgate.Com

Cheap and qualified lightweight jacket, team jackets and green bomber jacket womens with many kinds are gathered here. Wholesale price of wholesale- autumn winter 2016 women denim jackets stand collar frayed harajuku short jacket woman slim wild lady jean jacket and coats can be found here from amandal ‘s shop.

Unele dintre ele au fost destul de bune, obținând punctele înalte ale călătoriei noastre, la fel cum am putut avea cu telefonul meu. Iată un clip al fiului meu care conduce o mașină.

Dar ceea ce era cu adevărat interesant era lucrurile pe care nu le-aș fi capturat conștient. Am zeci de poze de genul:

Din punct de vedere estetic, aceste imagini nu sunt capodopere. Emoțional, ele se află într-un plan mai înalt. Clipurile au surprins momentele petrecute de copiii mei care se dădeau și se luptau în liniile nesfârșite ale lui Disney, jucându-se acasă, dansând ca niște maniaci adorabili – momente prea spontane sau aparent ușoare pentru mine că m-am prins cu camera mea, dar asta va picta, probabil, o imagine a vieții noastre în 30 de ani.

Dar nu trebuie sa fiti la fel de nebun ca si mine sa impartașiți fricile acestei frici – copiii sau animalele de companie fac mereu lucruri pe care le vei mai aminti mai tarziu, insa smartphone-urile le lipsesc adesea. O cameră inteligentă primește aceste momente, pentru că nu vă cere să întrerupeți momentul pentru a le capta.

Dar, evident, instalarea unei camere care nu trebuie să fie declanșată în mod specific pentru a face o fotografie este problematică. Se ridică îngrijorarea de a spiona – că Google vă poate spiona sau că îl puteți folosi pentru a spiona pe alții.

Google abordează această frământare în două moduri. Dispozitivul nu este conectat la Internet. Poate face fotografii fără o conexiune și necesită telefonul pentru vizionarea sau salvarea clipurilor. Dar chiar și atunci, toate se întâmplă pe dispozitiv și nu are nevoie nici măcar de un cont Google, a spus compania.

„Am petrecut mult timp gândindu-ne la intimitate și asigurându-ne că acest lucru este un dispozitiv pe care oamenii l-ar dori de fapt”, a spus Eva Snee, care conduce cercetările Google despre modul în care oamenii interacționează cu clipurile. „Ceea ce am învățat a fost că aparatele de fotografiat nu scot afară oamenii când sunt folosiți în mod deliberat și persoana face parte din proces”.

Clipurile ridică, de asemenea, memoria altor produse în acest sens, inclusiv Snap’s Spectacles și Google Glass, încercarea eșuată a companiei de căutare de a atrage consumatorii să folosească ochelari care pot face fotografii.
Pentru a vă asigura că videoclipurile sunt concepute să arate ca o cameră foto. Când este pornit, luminează un LED alb pentru a semnala că poate fi înregistrat. De asemenea, nu înregistrează audio, pentru că s-ar putea să se simtă prea mult ca și spionajul.

Lighthouse, pe care l-am folosit și pentru câteva săptămâni, este menit să fie un upgrade asupra camerelor de securitate de acasă conectate la internet, care au devenit populare. Aceste dispozitive pot fi enervante, deoarece se sperie de fiecare dată când observă orice mișcare.

Un truc special al lui Lighthouse este un sistem de camere care poate detecta spațiul 3D și să învețe să recunoască fețele – inteligență menită să evite alarmele false. De asemenea, are o interfață minunată cu limba naturală, astfel încât să puteți pune întrebări clare: „Ce au făcut copiii când am plecat?” Vă va arăta clipurile copiilor când ați plecat.

Lighthouse, care vinde pentru 299 USD și necesită un abonament lunar de 10 USD, se simte ca o lucrare în desfășurare. A fost în mare măsură precisă în diferențierea oamenilor din casa mea, dar a fost de asemenea împiedicată să mă gândesc că am avut un intrus de un balon mylar plutit în jurul camerei de zi.

Compania este tânără și mă aștept ca software-ul să se îmbunătățească. Pot să văd că este folositor pentru oameni care se întreabă ce se întâmplă acasă când sunt plecați. Vrei să știi dacă câinele tău sărind pe canapea? Întrebați farul; se poate recunoaște că câinii sărind în jurul canapelelor și vă vor arăta instantaneu clipul. (Ei bine, se poate apropia, nu am un câine, așa că atunci când l-am întrebat pe Lighthouse acea întrebare, a tras un clip al copilului meu, lăsându-i tigrul umplut de pe canapea.)

Dar dacă este soțul tău, nu pooch-ul tău, ești îngrijorat? Am încredere în soția mea, dar de dragul acestei coloane i-am cerut aparatului să-mi arate clipuri cu ea în casă cu o persoană necunoscută. Acolo a fost o seară, cu babysitterul pe care Lighthouse nu l-a mai văzut până acum.

A fost un caz de spionaj direct pe familia mea. Dar este o posibilitate evidentă cu o cameră care înțelege atât de bine lumea.

Alex Teichman, director executiv al Lighthouse, a declarat că poate adăuga măsuri de protecție împotriva spionajului inter-familiei, de exemplu prin limitarea identificării feței numai la fețele nerecunoscute. El a subliniat, de asemenea, că sistemul are numeroase controale de confidențialitate cu granulație fină, care vă permit să opriți orice înregistrare atunci când anumiți membri ai familiei sunt prezenți.

Am găsit răspunsul lui credibil. Atât Lighthouse, cât și Clips sunt bine concepute împotriva abuzului. Trebuie remarcat că nici unul nu permite spionaj mult mai mult decât putem realiza deja cu smartphone-uri; supravegherea socială constantă este norma în 2018.

Dar ele sunt ghiduri pentru viitor. Mâine, toate camerele vor avea capabilitățile lor. Și nu vă vor urmări doar – ei vor înțelege și ei.

Sursa: farhad.manjoo@nytimes.com; Twitter: @ fmanjoo.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}