Modul în care Companiile noastre scutură datele noastre digitale și Caută indicii pentru sănătatea noastră.

Modul în care Companiile noastre scutură datele noastre digitale și Caută indicii pentru sănătatea noastră.

Un domeniu în curs de dezvoltare, fenotiparea digitală, încearcă să evalueze situația oamenilor, bunăstarea bazată pe interacțiunile lor cu dispozitivele digitale.
Amprenta dvs. digitală – frecvența cu care publicați pe social media, cât de repede puteți parcurge contactele, cât de frecvent verificați telefonul noaptea târziu – ar putea avea indicii pentru sănătatea fizică și psihică.

Cel puțin aceasta este teoria din spatele unui câmp emergent, fenotiparea digitală, care încearcă să evalueze bunăstarea oamenilor pe baza interacțiunilor lor cu dispozitivele digitale. Cercetătorii și companiile de tehnologie urmăresc mesajele sociale, apelurile, scrollurile și clicurile utilizatorilor în căutarea unor schimbări de comportament care ar putea fi corelate cu simptomele bolii. Unele dintre aceste servicii sunt opt-in. Cel puțin una nu este.

Oamenii ating de obicei telefoanele lor 2.617 pe zi, potrivit unui studiu – lăsând un traseu deosebit de atrăgător de date.
„Interacțiunile noastre cu lumea digitală ar putea să deblocheze secretele bolii”, a declarat Dr. Sachin H. Jain, director executiv al CareMore Health, un sistem de sănătate care a ajutat la studierea posturilor Twitter pentru semne de probleme de somn. Abordări similare, a spus el, ar putea într-o bună zi să măsoare dacă medicamentele pacienților lucrează.

Joybuy.com

Poate Sweatcoin, o aplicație Hot Fitness, te ține departe de canapea? Ian. 7, 2018
S-ar putea ajuta cu intelegerea eficacitatii tratamentelor, a spus el.
Scanarea pentru gândurile suicidare
Unul dintre cele mai ambițioase eforturi este realizat de Facebook.

Compania a anuntat recent ca foloseste inteligenta artificiala pentru a scana posturi si a transmite stream-uri video in reteaua sa sociala pentru semne de posibile ganduri de sinucidere. Dacă sistemul detectează anumite tipare de limbă – cum ar fi prietenii care postează comentarii cum ar fi „Pot să ajut?” Sau „Ești O.K.?” – poate atribui un anumit scor algoritmic mesajului și avertizează o echipă de examinare Facebook.

În unele cazuri, Facebook trimite utilizatorilor o notificare de susținere cu sugestii precum „Apelați o linie de asistență”. În cazuri urgente, Facebook a colaborat cu autoritățile locale pentru a trimite ajutor în locația utilizatorului. Compania a spus că, timp de o lună, echipa de răspuns a colaborat cu lucrătorii de urgență de peste 100 de ori.
Unii cercetători în domeniul sănătății au aplaudat efortul Facebook, care a intrat în domeniul complex și plin de sănătate mintală, precum și intenția. Dar și ele au exprimat îngrijorări. Într-un fel, Facebook nu a publicat un studiu al preciziei sistemului și a riscurilor potențiale, cum ar fi creșterea neașteptată a stresului utilizatorilor.

„Este o idee minunată și o nevoie imensă nesatisfăcută”, a spus dr. Steinhubl. Chiar și așa, a adăugat el, Facebook este cu siguranță „până la acea linie de practicare a medicinii nu numai fără o licență, dar poate fără dovada că ceea ce fac ei oferă un beneficiu mai mult decât rău”.

Pentru un alt lucru, Facebook scanează posturile de utilizator din Statele Unite și din alte țări pentru semne de posibile gânduri de suicid, fără a oferi utilizatorilor posibilitatea de a renunța la scanări.
„Odată ce te-ai caracterizat drept suicid, ești asociat pentru totdeauna cu numele tău?”, A declarat Frank Pasquale, profesor de drept la Universitatea din Maryland, care studiază tehnologiile emergente din domeniul sănătății. „Cine are acces la aceste informații?”

Nevius, un purtător de cuvânt al Facebook, a declarat că Facebook a eliminat scorurile algoritmice asociate postărilor după 30 de zile. Cazurile care implică respondenți de urgență sunt păstrate într-un sistem separat care nu este legat de profilul utilizatorilor, a spus el.

Facebook a spus că a lucrat cu grupuri de prevenire a sinuciderilor atunci când a dezvoltat efortul. Dl Nevius a adăugat că publicarea unui studiu util ar fi complexă din cauza dificultății de înlăturare a datelor personale și a „naturii delicate a posturilor”.
Detectarea depresiei în clicuri
Terapeuții diagnostichează în mod tradițional depresia, observând pacienții și întrebându-i cum se simt. Mindstrong Health, un început de sănătate mintală în Palo Alto, California, constată utilizarea telefonului inteligent al oamenilor.

Compania a dezvoltat o platformă de cercetare pentru a monitoriza continuu obiceiurile telefonului utilizatorilor, analizând schimbările în robinete și clicuri pentru sugestii despre modificările de stare și memorie asociate cu depresia.
„Construim alarme digitale de fum pentru persoanele cu boli psihice”, a spus Dr. Thomas R. Insel, co-fondator Mindstrong si fost director al Institutului National de Sanatate Mintala.

Aplicația de cercetare a lui Mindstrong urmărește 1.000 de puncte de date legate de smartphone – cum ar fi cât timp este nevoie de cineva să parcurgă o listă de contacte și să facă clic pe un nume. Începutul a recrutat 200 de voluntari pentru a participa la studii pilot. Dr. Insel a spus câteva dintre semnale, cum ar fi schimbările în precizia și viteza de utilizare a tastaturii de către utilizatori, corelate cu modificări similare ale abilităților motorii pe care cercetătorii le-ar putea măsura în testele de laborator.

Acum, compania participă la un mare studiu finanțat de guvern al pacienților cu traumă. O parte din aceasta presupune utilizarea platformei Mindstrong pentru a studia dacă pacienții care dezvoltă tulburări de stres post-traumatic dezvoltă, de asemenea, schimbări corespunzătoare în utilizarea telefonului smartphone.

„Avem aceste semnale statistice foarte interesante, cu corelații foarte mari”, a spus Dr. Insel. „Dar dacă aceasta va funcționa în lumea reală de îngrijire clinică este ceva la care ne uităm acum.”
El a adăugat că Mindstrong a apelat la experți în drept și etică pentru a examina implicațiile tehnologiei sale și a dezvolta cadre etice pentru a le folosi.

„Vrei să te gândești mai devreme la toate consecințele neintenționate”, a spus Dr. Insel, „ca să nu se mai întoarcă să te muste”.
Cererea de cereri pentru semne de stres
Utilizarea tradițională a unui telefon – vorbit – este, de asemenea, examinată pentru indicii de sănătate. Sharecare, o companie digitală de sănătate cu sediul în Atlanta, oferă o aplicație wellness cu o funcție opțională care analizează nivelurile de stres ale utilizatorilor în timpul apelurilor telefonice.

Sistemul utilizează tehnologia de recunoaștere a modelelor pentru a clasifica vorbirea utilizatorilor, a spus compania. După fiecare apel, sistemul furnizează rapoarte precum „păreați neliniștit” sau „păreați echilibrat”. De asemenea, caracterizează relațiile utilizatorilor cu oamenii pe care îi numesc în termeni de atitudini precum „dominația” sau „afecțiunea”.

Jeff Arnold, co-fondator al Sharecare, a descris scanarea vocii ca fiind „un auto-emoțional”.

„Dacă îți pot spune nivelul dvs. de stres în timp real, acesta va schimba în sine comportamentul tău”, a spus domnul Arnold, care a fondat anterior WebMD.
Asiguratorii de sănătate și companiile auto-asigurate utilizează Sharecare pentru a promova bunăstarea și pentru a gestiona costurile de îngrijire a sănătății. Sharecare colaborează cu Institutul de Tehnologie din Georgia pentru a studia eficacitatea serviciului său de analiză vocală.

Jiten Chhabra, cercetător de tehnologie în domeniul sănătății la Centrul Interactive Media Technology din cadrul universității, a declarat că voluntarii care au încercat funcția de scanare vocală au raportat că au mai puțin stresat după aceea. Dar a spus că a fost prea devreme pentru a spune dacă analiza stresului a cauzat direct schimbarea – sau dacă voluntarii au devenit pur și simplu mai relaxați în viața lor de zi cu zi.

Compania nu înregistrează conținutul apelurilor pe care le scanează, a spus acesta. Dar aplicația a colectat numere de telefon pentru persoanele de cealaltă parte a apelurilor de la utilizatorii Sharecare, potrivit unei analize realizate de The New York Times. Serviciul nu a informat utilizatorii Sharecare cu privire la faptul că relațiile lor au fost analizate.

Jennifer Martin Hall, purtator de cuvant Sharecare, a declarat modul în care compania protejată de date „face practic imposibil pentru angajații Sharecare pentru a avea acces la un număr de telefon în informațiile de apel.“ Ea a adăugat că caracterizarea analiza de voce“în termeni de„utilizatori relații „ajută la contextualizarea relevanței stresului și le permite să fie mai atenți zi de zi.”

De NATASHA SINGERFEB. 25, 2018

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}