Adevarul despre BitCoin. Două laturi ale cripto-monedei.

Reputația întregii industrii cripto-valutare este amenințată, pe măsură ce computerele sunt deturnate pentru a-și însuși noile monede?
Pe podcast-ul Tech Tent din această săptămână, găsim o nouă breaslă de antreprenori cu blocaje care poate demonstra că această tehnologie are un viitor durabil.
Aceasta a fost săptămâna în care o mulțime de oameni s-au trezit că, computerele lor ar fi putut lucra pe ascuns pentru a mina cripto-valute fără cunoștințele lor.

Securitatea cercetătorului Scott Helme a arătat că o întreagă serie de site-uri Web guvernamentale din Marea Britanie au fost infectate cu software-ul de cripto-mining prin intermediul unui plug-in de accesibilitate folosit de toți. Asta a însemnat că vizitatorii ar fi putut găsi că computerele lor au lucrat, făcând bani pentru hackerii care au plantat software-ul.


A fost o operațiune ascunsă.
Spre deosebire, revista online Salon a încercat în prealabil cu privire la planurile sale de a convinge o parte din cititorii săi să mineze.
Acesta le-a informat săptămâna aceasta că dacă ar dori să folosească un bloc de anunțuri, site-ul ar trebui să găsească un mod alternativ de a câștiga bani de la aceștia, valorificând puterea lor de „surplus” de calcul pentru a-și mina cripto-moneda Monero.
A fost o chestiune sumbră despre acest lucru – dar editorul Salon, Jordan Hoffner, a declarat pentru Tech Tent că există o reacție pozitivă, dar și negativă.
„Când lucrurile sunt noi, sperie oamenii, dar, de asemenea, creează oportunități potențiale și asta este tot ceea ce înseamnă inovație”, a spus el.

El a subliniat că Salon a trebuit să introducă o mare gaură în finanțele sale cauzate de creșterea blocării anunțurilor. Doar în această săptămână, Google a lansat o nouă versiune a browserului său Chrome cu ajutorul unui bloc de anunțuri încorporat.

Hoffner spune că cititorii au de ales: dacă nu le place ideea de a-și predă calculatoarele la Monero, ei pot accepta câteva anunțuri sau pot plăti un abonament pentru a accesa Salonul printr-o aplicație nouă.

El admite că nu are nicio idee despre cât va câștiga compania din minerit – și, bineînțeles, dacă izbucnirea bulei cripto-valutare ar putea să se dovedească a fi o altă alee orb pentru industria editorială.

Dar Salon vrea să-și înmoaie toe în cripto-valută și în apele de blocuri și să afle dacă această tehnologie este la fel de revoluționară precum susținătorii ei susțin.

Dacă doriți să găsiți undeva hotărâți să îmbrățișați această viziune a viitorului, mergeți spre Estonia.

Această țară minusculă se distruge deasupra ponderii sale când vine vorba de oferta inițială de monede (ICO), unde companiile creează noi valute pentru a finanța proiectele de blocuri. Estonia are mai mult pe cap decât orice altă națiune.

Printre ei este WePower. ICO a adunat 40 de milioane de dolari pentru planul său de transformare a pieței energiei verzi. Directorul tehnic al firmei, Kaspar Kaarlep, a părăsit utilitatea energetică a Estoniei pentru a coopera în afaceri.

Sursa BBC.COM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*