Aplicația YouTube Kids prezintă în continuare videoclipuri deranjante.

Aplicația YouTube Kids prezintă în continuare videoclipuri deranjante.

YouTube declară că este “îi pare foarte rău” după ce au fost găsite mai multe videoclipuri îngrozitoare în aplicația YouTube Kids.
Newsround a găsit mai multe videoclipuri care nu sunt potrivite pentru copii, inclusiv una care arată cum să ascuți cuțitele.

Altul avea caractere de la Paw Patrol animat de copii pe un plan de ardere.
YouTube a fost criticat pentru utilizarea algoritmilor, mai degrabă decât pentru curatorii umane, pentru a decide ce apare pe YouTube Kids.
În 2015, două grupuri de siguranță pentru copii s-au plâns după ce au fost găsite videoclipuri tulburătoare în aplicația YouTube Kids.

YouTube a spus că trebuie să „facă mai mult” pentru a aborda videoclipurile inadecvate pe care le văd copiii.
Newsround a organizat o întâlnire a cinci copii cu Katie O’Donovan din Google. Au vorbit despre filmele dureroase pe care le-au văzut pe site-ul și aplicația principală YouTube. Videoclipurile au inclus imagini de clovni cu sânge pe ele, reclame înfricoșătoare și mesaje care le spunea că cineva era la ușă. Dna O’Donovan a spus că este „îi pare foarte rău pentru orice rău sau disconfort” cauzat de aceste videoclipuri.

„De fapt, am construit o nouă platformă pentru copii, numită YouTube Kids, în care să luăm cel mai bun conținut, lucruri pe care copiii sunt cei mai interesați și să-l pună acolo într-un loc doar pentru copii”, a spus ea. Dar Newsround a arătat că a descoperit și acolo și videoclipuri inadecvate. Au inclus personajele lui Mickey Mouse cu arme și personaje pentru copii rănite. YouTube a declarat că are o varietate de procese în loc să încerce și să prevină apariția unor materiale inadecvate pe platformele sale.

„Am văzut investiții semnificative în construirea instrumentelor potrivite, astfel încât oamenii să poată semna că [conținutul] și acele steaguri sunt revizuite foarte, foarte repede. De asemenea, începem să folosim învățarea roboților pentru a identifica conținutul cel mai dăunător, care este apoi revizuit automat. ”

Newsround a întrebat dacă a existat prea mult conținut pentru verificarea platformei. Google a asigurat că YouTube a rămas o platformă deschisă „vine cu provocări reale, deoarece conținutul este încărcat și este live”. 

„Este un echilibru dificil pentru a avea dreptate”, a declarat YouTube pentru Newsround, adăugând: „Este un mediu dificil deoarece lucrurile se mișcă atât de repede”.

Potrivit statisticilor proprii ale YouTube, aproape o treime din utilizatorii de internet folosesc YouTube, iar un miliard de ore de video sunt vizionate de acești utilizatori în fiecare zi. Newsround a cerut YouTube să afle dacă are responsabilitatea de a verifica videoclipurile înainte să meargă pe YouTube Kids. Compania a spus: „Avem responsabilitatea de a ne asigura că platforma poate supraviețui și poate să prospere, astfel încât să avem o colecție care vine din întreaga lume acolo”.

 

Sursa: BBC UK

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}