IBM este pregătită să livreze primul său sistem Power9 luna aceasta, susținând conducerea AI în centrul d e date

Cu lansarea în această lună a primului server comercial bazat pe procesorul Power9, IBM atinge încă o piatră de hotar în încercarea sa de a deveni liderul AI-volum de lucru pentru centrele de date și furnizorii de servicii web.

Chipset-urile Power9 din sistemele care lovesc piața nu revin la vitezele de vârf oferite de linia Intel Xeon Scalable Processor, dar oferă o viteză de aprindere care urmărește să le ofere o marjă în procesul de învățare a mașinilor și aplicații de bază de date accelerate.
IBM a lansat primul său server Power9, Power System AC922, marți, la Summit-ul AI din New York. Rulează o versiune a cipului Power9 reglat pentru Linux, cu varianta multithreading cu patru căi SMT4. Chipsurile Power9 cu SMT4 pot oferi până la 24 de nuclee, deși chips-urile din AC922 pot fi de până la 22 nuclee. Cel mai rapid Power9 din AC922 rulează la 3.3GHz.
Modelul 8335-GTG, răcit cu aer, lansat la mijlocul lunii decembrie, precum și alte două modele (unul răcit cu aer și unul răcit cu apă) programate să se livreze în al doilea trimestru al anului viitor, oferă câte două chipset-uri Power9 Red Hat și Ubuntu Linux.

Ametoys 8.5-Inch LCD Writing Tablet Drawing – Sales Online black1 – Tomtop

The Ametoys environment-friendly paperless Writing Tablet, is designed to feel just like writing with pen on paper. Perfectly suitable for designer, business man, teacher, students and artist. Say Goodbye to Paper! Features: One Touch Clear-Erase your image or words with the touch of a button – and a friendly flash from the liquid crystal display.

​În 2018, IBM intenționează să elibereze servere cu o versiune a Power9 reglată pentru AIX și System i, cu multithreading cu SMT8 și virtualizare PowerVM, suprapus la 12 nuclee, dar probabil că rulează la viteze mai mari ale ceasului.IBM lucrează la procesorul de putere de nouă generații timp de patru ani și a început să dezvăluie specificațiile anul trecut. Istoricul procesoarelor de putere este interconectat cu eforturile IBM AI și completează serviciul cloud al serviciilor de inteligență artificială Watson. Sistemul Watson care a bătut oamenii în „Jeopardy” în 2011 a fost lansat pe procesoare Power7.

Familia Power9 se distinge prin faptul că este prima linie de procesoare care suportă o serie de noi tehnologii I / O, inclusiv PCI-Express 4.0 și NVLink 2.0, precum și OpenCAPI, o arhitectură de interfață pentru AI de mare viteză și acceleratoare de baze de date, FPGAs.

Sursa: www.itworld.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*