La ce mai lucreaza Apple acum?

Automobilul Apple

Proiectul vehiculului Apple, axat pe construirea unui sistem autonom de conducere.
Sute de angajați ai Apple au zvonit că lucrează la o mașină electrică, dar concentrarea proiectului sa mutat la dezvoltarea software-ului de auto-conducere în loc de o mașină reală.

Ce știm?

Începând cu 2014, Apple a început să lucreze la „Project Titan”, cu peste 1.000 de angajați care lucrează la dezvoltarea unui vehicul electric într-o locație secretă lângă sediul său din Cupertino. Confruntările interne, problemele de conducere și alte probleme au afectat proiectul de mașină, ceea ce a determinat-o pe Apple să o rafineze în viitorul apropiat.
Apple a concediat sute de angajați care lucrau la proiect și, sub conducerea lui Bob Mansfield, Apple a trecut la construirea unui sistem autonom de conducere, mai degrabă decât la o mașină completă. Prin crearea unui sistem autonom de conducere, Apple ar putea fi capabil să colaboreze cu producătorii auto existenți sau să revină la propriul proiect de dezvoltare a mașinilor în viitor și va putea produce un produs capabil să se integreze profund cu dispozitivele iOS.
Apple are mai multe echipe care lucrează pe diferite aspecte ale software-ului. În Canada, o echipă formată din două duzini de foști clienți BlackBerry QNX ajută la dezvoltarea sistemului de operare de bază, în timp ce o altă echipă lucrează la dezvoltarea software-ului care va funcționa pe acesta, cum ar fi un display heads-up și capabilități de auto-conducere.

În luna iunie a anului 2017, CEO-ul Apple, Tim Cook, a vorbit în mod public despre lucrarea Apple privind software-ul autonom de conducere, confirmând munca companiei într-un moment foarte rar. Apple nu împărtășește adesea detalii cu privire la ce lucrează, dar când vine vorba de software-ul mașinii, este mai greu să păstrezi liniștea din cauza reglementărilor.

„Ne concentrăm asupra sistemelor autonome, este o tehnologie de bază pe care o considerăm ca fiind foarte importantă, o considerăm mama tuturor proiectelor AI, probabil că este unul dintre cele mai dificile proiecte AI de a lucra”. – CEO-ul Apple Tim Cook pe planurile Apple în spațiul mașinilor.

Cook a sugerat de asemenea că munca sa asupra sistemelor autonome ar putea fi folosită și pentru alte aplicații dincolo de mașini. „Sistemele autonome pot fi utilizate într-o varietate de moduri – un vehicul este unul singur, dar există multe domenii diferite și nu vreau să merg mai departe cu asta”, a spus el în timpul unui apel pentru câștigurile din iulie 2017 .
La începutul lui 2017, lucrul la software pare să progreseze. Apple a primit un permis de la DMV din California pentru a testa autovehicule pe drumurile publice și testează platforma software pentru autoturisme în mai multe SUV-uri Lexus RX450h din 2015 închiriate de la Hertz. SUV-urile au fost observate pe drum, cu o serie de senzori și camere începând cu luna aprilie.


Apple are mai multe SUV-uri Lexus dotate cu o serie de senzori diferiți care rulează software-ul de auto-conducere. Noile echipamente LIDAR au fost descoperite în august 2017.


Tomtop.com INT
Apple lucrează, de asemenea, la un serviciu de autobuz cu autobuzul numit „PAIL”, un acronim pentru „Palo Alto pentru buclă infinită”. Programul de transfer va transfera angajații între biroul Apple din Silicon Valley. Se spune că Apple intenționează să utilizeze un vehicul utilitar de la un producător de automobile asociat cu tehnologia autonomă de conducere pentru navete.

Un vehicul conceptual Magna Steyr din 2012

Apple a cerut DMV să-și reevalueze regulile, cerând companiilor să furnizeze rapoarte publice detaliate despre testarea variabilelor și a rezultatelor, probabil într-un efort de a păstra mai multe dintre testele sale ascunse. Congresul ia în considerare și un proiect de lege care ar ușura restricțiile asupra autovehiculelor autonome și ar împiedica statele să pună în aplicare reguli stricte care să le guverneze.

Apple continuă să angajeze noi angajați pe măsură ce își redirecționează atenția, iar directorii Apple au dat echipei de autoturisme până în 2017, pentru a dovedi fezabilitatea unui sistem autonom de conducere. Nu este clar dacă și când Apple se va întoarce la dezvoltarea unei mașini pline de suflare, și nici nu se știe când Apple ar putea avea sistemul său de conducere gata să o transporte.

 

Sursa: www.macrumors.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*