Celebra pălărie Fedora.

Revenim cu proba palariei Fedora care în sfârșit a ajuns la noi. Un material delicat si o forma superbă, trimisă de la fabrică ambalată în așa fel încât să nu sufere deformări datorită transportului.

Sigla Red Hat constă într-o pălărie fedora purtată de „Shadow Man”. De asemenea, distribuția de Linux sponsorizată de Red Hat și întreținută de comunitate se numește Fedora.

Pălăria fedora mai este cunoscută sub numele de “pălăria gangsterilor” fiind purtată de oameni precum Al Capone şi mulţi de aceaşi speţă. Numele “fedora” a venit din urma unei scene jucate în 1882. Actriţa principală, Sarah Bernhardt, care o interpreta pe prinţesa Fedora Romazova, a purtat o asemenea pălărie ce a devenit cunoscută drept “fedora”. Numele de fedora are origini ruseşti.

Fedora a apărut ca accesoriu pentru femei şi, în 1920, a fost adoptată şi de bărbaţi. Între 1920 -1930, fedora a devenit un articol esenţial pentru fiecare bărbat, fiind purtată cu costum şi cravată. Fedora era de asemenea purtată în zonele industriale şi era o modalitate de a te proteja de frig şi ploaie. Aceasta a dispărut din garderoba bărbaţilor în ani ’70 fără un motiv anume. Hainele au început să devină mai casual iar fedora a fost înlocuită cu şepcile sport şi bandele elastice. Cu timpul, a revenit în moda feminină şi mai târziu ca accesoriu pentru bărbaţii care vroiau să iasă în evidenţă.

În zilele noastre pălăria fedora este şi nu este la modă. Popularitatea acestora a crescut prin intermediul celebrităţilor, fiind purtate în filme şi la evenimente importante.

Acestea sunt foarte elegante datorită marginilor flexibile şi a părţii din spate ridicate şi a celei din faţă lăsate.

 

Surse: Wikipedia si stilmasculin.ro

Lasă un răspuns