În câte moduri ar putea identificatorul chipului iPhone X să greșească?

În câte moduri ar putea identificatorul chipului iPhone X să greșească?

Când Apple a prezentat pe 19 septembrie iPhone X, oficialii au subliniat funcționalitatea avansată a dispozitivului, inclusiv ceea ce ar putea fi cu adevărat o caracteristică de schimbare a identificării , tehnologia de recunoaștere facială.

Noul telefon, care se vinde pentru mai mult de 1.000 de dolari, permite utilizatorilor să-l deblocheze pur și simplu, privindu-l.

Ediția a 10-a aniversară a dispozitivului mobil de vârf al Apple este primul telefon Apple care utilizează funcția Face ID, care funcționează prin scanarea chipului unui proprietar printr-o serie de camere. Apple a facut acest lucru mai sigur decat parolele sau chiar senzorul de amprente care a fost introdus in iPhone 5s in 2013.

În 2011, Google a introdus o tehnologie similară de recunoaștere facială cu sistemul de operare Android 4.0 – denumit „Face Unlock” – dar nu a luat lumea prin surprindere.

În cursul dezvăluirii marți a dispozitivului, Phil Schiller, vicepreședinte senior al Apple de marketing la nivel mondial, a declarat că nimic nu este mai sigur sau mai ușor de utilizat ca Face ID.

Dar acest lucru nu pare să fie cazul în timpul dezvăluirii actuale a tehnologiei. Facedetect ID  nu a reușit să funcționeze așa cum a promis în timpul unei demonstrații pe scena marți.

Craig Federighi, vicepreședintele senior al Apple de inginerie software, nu a putut inițial să-l recunoască. Apple a declarat mai târziu că glitchul se datorează faptului că un alt individ a manipulat dispozitivul înainte de predarea lui Federighi.

Săpăm mai adânc și…

Indiferent de cauza lor, hiccupul de prezentare ar fi putut fi un semn amenințător, deoarece Apple are o mulțime de călăreți pe ID-ul de față și pe iPhone-ul în ansamblu.

IPhone-ul X dispune de o cameră TrueDepth care permite sistemului Face ID să se asigure că fața care privește pe ecran este cea a proprietarului real. Funcționează prin trimiterea a 30.000 de puncte invizibile care indică curbele capului și alte caracteristici ale feței.

În plus, o cameră cu infraroșu urmărește tiparele feței, ceea ce confirmă faptul că fața înregistrată este cea care aparține utilizatorului real al dispozitivului.

„iPhone X va fi o mare deplasare față de modelul de interfață cu care ne-am obișnuit cu ID-ul Touch”, a declarat Wayne Lam, analist principal pentru tehnologie, mass-media și telecomunicații la IHS Markit.

„Alți producători și-au diversificat abordarea biometrică – în acest caz, Samsung adăugând scanarea irisului, precum și amprenta [tech] pe produsele lor Galaxy S8 & Note8”, a declarat el pentru TechNewsWorld.

– Această filosofie a designului este puțin compromisă, spuse Lam. „În timp ce Samsung oferă consumatorilor posibilitatea de a alege, deseori nu funcționează bine sau devine confuz în ceea ce privește modul biometric în care să se angajeze mai întâi”.

Apple a creat ceva care ar putea fi demonstrat mai bine și se bazează pe succesul său prin înlocuirea ID-ului Touch cu Face ID în iPhone X.

„Pe prima fază, am văzut-o în acțiune la evenimentul Cupertino și se pare că funcționează mult mai elegant decât scanerul de iris de pe Samsung Galaxy”, a spus Lam. „Scanarea irisului necesită ca utilizatorii să alinieze senzorii telefonului cu ochii – să aducă telefonul pe fața ta ca și cum ați privi în oglindă – în timp ce Face ID proiecte IR pe fața utilizatorului pentru a crea o hartă a conturului facial .“

De la timpul jocului la timpul de joc

Tehnologia Apple Face ID este construită în jurul unui software dezvoltat pentru a urmări mai mult decât ochii.

„Apple are o întreagă gamă de tehnologii încorporate în iPhone X și este o evoluție a tehnologiei dezvoltată de Prime Sense, o companie de scanare 3D pe care Apple a dobândit-o în 2013”, a remarcat Ian Fogg, directorul principal pentru telefonie mobilă și telecomunicații IHS Markit.

„Trebuie să ne amintim că Primul Sense a fost furnizorul original al hardware-ului pentru Microsoft Kinect, tehnologia de detectare a mișcării pentru platforma sa Xbox”, a declarat el pentru TechNewsWorld.

Cu toate acestea, după cum a arătat dezastrul de marți , ar putea apărea probleme în asigurarea faptului că tehnologia este pregătită pentru apropierea sa.

„ID-ul de față va fi unul dintre acele lucruri care, atunci când sunt bune, sunt foarte bune și atunci când sunt rele, sunt foarte rău”, a avertizat Roger Entner, analist principal la Recon Analytics.

„Dacă ID-ul Face ID funcționează, este foarte convenabil și utilizatorii îl vor plăcea, dar dacă Face ID are probleme cu recunoașterea chipului tău devine foarte frustrant”, a declarat el pentru TechNewsWorld.

Fata ca cheia

Dincolo de frustrări, una dintre cele mai mari preocupări cu privire la tehnologia de recunoaștere a feței este că sistemele ar putea fi păcătate de fotografiile statice și, prin urmare, ar putea să nu fie la fel de sigure ca cele promise.

Totuși, o fotografie sau chiar un model 3D al feței cuiva nu ar fi de ajuns pentru a păcăli software-ul în spatele Face ID, potrivit Apple.

„Tehnologia din iPhone X este concepută pentru a crea o imagine 3D a feței și utilizează software de urmărire care identifică distanța dintre ochi și punctul nasului”, a spus Fogg de la IHS Markit.

„Telefonul funcționează, de asemenea, cu tehnologia de urmărire a ochilor și funcționează numai dacă persoana se uită la telefon, astfel încât să nu poți avea o deblocare accidentală, ținând aparatul și privindu-l”, a adăugat el.

Chiar și așa, oamenii pot arăta diferit prin purtarea machiajului, prin tunsoare sau chiar prin bronzare. Nu este clar dacă pierderi sau câștiguri semnificative în greutate, împreună cu o pereche diferită de ochelari, ar putea fi suficiente pentru a determina tehnologia să nu recunoască un utilizator legitim.

Boala, cum ar fi edemul, ar putea fi, de asemenea, o problemă, a sugerat Entner. „Asta face ca fata ta sa para foarte diferita pe parcursul zilei.”

Apoi este problema securității.

„Dacă cineva te ține cu forța și dorește să aibă acces la telefonul tău, pur și simplu trebuie să-l ții în față”, a avertizat Entner. „PIN-urile sau amprentele digitale sunt mult mai greu de forțat în aceste cazuri.”

Fața viitorului

ID-ul feței pe iPhone X ar putea fi prima folosire a acestei tehnologii – deoarece Apple a achiziționat o firmă de scanare 3D, cea mai bună imagine a viitorului ar putea fi în viitor.

„Aceasta este o chestiune în care Apple ar putea folosi ulterior această tehnologie”, a spus Fogg. „Ar putea fi în MacBooks pentru a debloca dispozitivul, sau chiar în Apple TV unde trebuie doar să te uiți la set-top box-ul pentru a vă conecta .Dar, am văzut doar ID-ul de identitate în demo-uri și nu vom ști cum funcționează până când va fi lansat în această toamnă.

Sursa: technewsworld.com

Concluzia mea.

Și bineînteles, parerea autorului, cred că se trece cu vederea că de fapt nu exista in niciun fel o securitate mai ridicată prin recunoașterea facială, ci doar o îmbunătățire a bazei de date internaționala cu informații cât mai detaliate ale fiecărui individ de pe această planeta. Bineînteles că baza de date este destul de mică deocamdata, atâta timp cât unii care vor să-și păstreze telefonul cu butoane nu trec și ei la nouile tehnologii. În curând vor fi forțați să folosească aceste tehnologii. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla se apropie. Știm cu toții că vor urma plățile doar cu cip-ul RFID sau cu telefonul mobil, verificările de identitate, pașapoarte etc. Poate aveți în acest moment în mână un telefon care are funcția NFC… That’s all.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://nativewptheme.net/fortieth/wp-content/uploads/2017/05/slide-3.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}