5 mașini de familie pentru oameni care nu doresc să își cumpere un minivan

Nu aveți nevoie să cumpărați un minivan sau un crossover leneș doar pentru că întemeiați o familie. Puteți lua în considerare una dintre aceste mașini pentru a aduce o performanță mică sau o capacitate de off-road în viața ta (și totuși să poți plimba și copiii).

Zece mașini, câteva reguli. Unu, patru uși. Doi, la prețuri convenabile. Și trei, nu aveți nevoie de ceva mare (cu excepția cazului în care aduceți octupleți pe lume). Tarifele includ taxele de destinație, pentru că în cele din urmă veți plăti oricum.

Mazda3 Sport

Preț de pornire: 18.720 USD

Cameră pentru pasageri: 96,3 cu. ft.

Capacitate trunchi: 12,4 cu. ft.

MPG: 28 oraș / 37 autostradă

Pentru persoanele care nu caută nici un fel de vehicul de nișă, gama Mazda este o dovadă că a conduce o mașină fără compromisuri face totul distractiv. Scaunele Mazda3 sunt cinci și sunt dotate standard cu un loc de rezervă. Consiliul pentru resursele aeriene din California îl clasifică ca vehicul parțial pentru emisii zero, o clasificare strictă pentru vehiculele cu poluare scăzută, de obicei mai frecvente pentru hibrizi. Simtul direcției este bine ponderat și transmite senzația bună de drum la degete, în special pentru un sistem cu putere electrică. (originalul Acura NSX avea directie electrica.) Exista o varianta de vagon pentru spațiu mai mare, si versiunile V6 ale ambelor sedan si vagon.

Dacă nu asta, atunci: Kia Forte, Ford Focus.

Nissan Rogue Sport S

Preț de pornire: 22.380 USD

Cameră pentru pasageri: 96 cu. ft.

Capacitate portbagaj: 22,9 cu. ft.

MPG: 25 oraș / 32 autostradă

În afară de schimbul de design înflorește și o parte a unui nume, Rogue Sport este de fapt un vehicul diferit de Rogue cu 30 cm mai lung. Este Qashqai, pe care Nissan la adus de pe piețele europene și oceanice și a redenumit. Sirius XM și Bluetooth inclus, nivelul de bază al Rogue Sport include de asemenea un mod Eco selectabil, care ajustează nu numai răspunsul motorului și transmisiei, ci și setările de aer condiționat pentru a economisi conbustibilul. Un upgrade la roți la toate nivelurile costă 1.320 $.

Dacă nu asta, atunci: Honda CR-V, Hyundai Tucson

Subaru WRX STI

Preț de pornire: 36.015 USD

Cameră pentru pasageri: 96,6 cu. ft.

Capacitate portbagaj: 12 cu. ft.

MPG: 17 oraș / 23 autostradă

Șase trepte, printr-o cutie de viteze modernă și o adevărată pedală de ambreiaj, nu sunt niciodată alegerea greșită și conduc toate cele patru roți pe această versiune de top a WRX-ului, ea însăși unbolid impresionant. STI generează 305 CP și 290 ft.-lb. pentru a-și deplasa cele 3,391 lb și își menține direcția de acționare hidraulică, chiar dacă liniile WRX și Impreza obișnuite au trecut la asistența electrică, pentru simțul mai direct al drumului. Puteți să primiți cinci pasageri, iar ITS vă va oferi o economie de combustibil decentă, dacă sunteți un tip raționalist. Șmecheria este că bea combustibil premium.

Dacă nu asta, atunci: Volkswagen Golf R, Ford Focus RS

Volkswagen Golf GTI S

Preț de pornire: 26.415 USD

Cameră pentru pasageri: 93,5 cu. ft.

Capacitate portbagaj: 22,8 cu. ft.

MPG: 24 oraș / 34 autostradă

O umbră sub 3.000 de lire sterline este considerată ca fiind ușoară în aceste zile, mai ales pentru o mașină care ar putea avea o familie medie aflată în vacanță. GTI cu tracțiune față este așezată pentru cinci persoane într-o mașină lungă de 168 cm, iar turbocompresorul I4 are o putere de 210 CP și 258 ft.-lb. de cuplu pe gazul obișnuit de 87 de octane. Rulați propriile unelte cu o cutie de viteze manualăl de șase viteze corespunzătoare, sau un izvor de 1.000 de dolari pentru un autoturism cu șase trepte. Plătești suma de 2.500 de dolari pentru a ajunge la un nivel superior, iar ediția Sport adaugă 10 cai putere (dacă folosiți combustibil premium), un diferențial limitat al alunecării și rotoare de frână mai mari în toate cele patru colțuri. A șaptea iterație a GTI este o mașină a șoferului, una dintre puținele rămase la acest sfârșit al pieței. Și inserțiile de șezut sunt racoroase ca naiba.

Dacă nu asta, atunci: Ford Fiesta ST, Honda Civic Si

Toyota Prius Prime Plus

Preț de pornire: 27.985 USD

Cameră pentru pasageri: 91,5 cu. ft.

Capacitate portbagaj: 19,8 cu. ft.

MPG: 55 oraș / 53 autostrada în mod hibrid, 133 în mod numai electric.

Mănîncă șoseaua se zice. Prius Prime este un hibrid plug-in – cu alte cuvinte, o mașină cu benzină și electrică pe care o puteți conecta și la stații de reîncărcare acasă și public și chiar la o priză standard de perete (pentru o încărcare mai lentă). Puteți da motorului de benzină o odihnă și mergeți electric – numai pentru 50 km. Nu este mult în comparație cu gama de EV-uri moderne pure cum ar fi Chevy Bolt sau Tesla, dar este suficient să te duci la o stație de reîncărcare la serviciu sau la un centru comercial.

Un încărcător tipic de 240V va duce bateria de la zero la maxim în 130 de minute. Lăsând motorul de combustibil să funcționeze în tandem cu motoarele electrice duale de până la 1000 de km. Sau puteți lăsa automat ciclul mașinii prin modurile EV și hibride, folosind cele mai bune viteze și terenuri. De-a lungul timpului, computerul mașinii vă va învăța rutina de conducere și vă ajustați pentru a maximiza eficiența consumului de combustibil. Un alt 1,700 de dolari pentru nivelul Premium trim adaugă un ecran tactil de 11,6 inci pentru un afișaj central al tabloului de bord. Totuși, toate Primes au doar patru locuri.

Dacă nu asta, atunci: Chevrolet Volt, Hyundai Ioniq

 

Sursa: www.popularmechanics.com

Lasă un răspuns

Privacy Policy